trafó

2024 február 15., 09:10
Vizuál interjú Szerző: Varga Bence

Morális felelősségünk, hogy ne pazaroljunk el ennyi tehetséget – interjú Boross Martinnal a Nyersanyag című filmről

Közvetlen állami támogatás nélkül készült el Boross Martin első nagyjátékfilmje, amely ijesztően reális képet fest a magyar vidék és a nagyvárosi értelmiség közt tátongó, áthidalhatatlannak tűnő szakadékról.
2023 december 13., 15:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Erdődi Katalin lesz a Trafó következő igazgatója a szakmai bizottság ajánlásával összhangban

Az új igazgató 2025. január 1-én veszi át Barda Beátától a pozíciót, és 2029. december 31-éig vezeti majd az intézményt.
2023 november 14., 14:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Boross Martin és Tóth Péter közösen pályázza meg a Trafó vezetői posztját

Tóth Péter és Boross Martin kérdőívben várja a szakma és a közönség visszajelzéseit, amelyeket figyelembe fognak venni a pályázatírás során.
2023 október 10., 10:25
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Huszonötödik születésnapját ünnepli a Trafó

A kerek évforduló alkalmából október 13-án ingyenes programokkal, filmvetítéssel és koncerttel várja a közönséget a neves kortárs művészeti intézmény, a Nehru parton és a Trafó Házban.
2023 október 4., 16:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Utazás az életbe és tovább – újra játsszák az Eltűnő ingereket a Trafóban

Október 10-én játsszák újra a Trafóban Pass Andrea Eltűnő ingerek című darabját, amit a szerző saját rendezésében állított színpadra.
2023 szeptember 5., 13:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Mozgáskorlátozottság és szexualitás – The Dan Daw Show a Trafóban

Szeptember végén a mozgáskorlátozottsággal való élet összetettségének fullasztóan intenzív témáit felszabadító érzékenységgel feldolgozó brit-ausztrál előadást láthatunk a Trafó színpadán.
2023 május 17., 10:50
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Polgár Csaba zenés szatírát rendez a TÁP Színháznál

Dézsi Fruzsina A helyzet ura című új drámáját állítja színpadra az Örkény Színház színművésze, rendezője. A valós eseményeken alapuló, erősen szociografikus előadás május 19-én és 20-án látható a Trafóban.
2023 május 11., 11:45
Tánc hír Szerző: Fidelio

Lám, a tánc tényleg mindenkié – átadták a Lábán Rudolf-díjat a legjobb innovatív kortárstánc előadásoknak

Idén a független szakmai grémium Hód Adrienn vegyes képességű előadókkal létrehozott, nemzetközi koprodukcióban készült Harmonia című darabját, és Szeri Viktor fatigue című szólóját ítélte a szcéna legjobbjainak. Az elismerést május 10-én, este adták át a Trafóban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar zenetörténet csillagai is bekerülnek a Zene Háza új, dívákról szóló kiállításába

Marton Éva, Zsédenyi Adrienn Zséda, Rúzsa Magdi, Koncz Zsuzsa és még sok más díva személyes történetét is bemutatja a Magyar Zene Háza május 17-én nyíló, új kiállítása, a Dívák & Ikonok.
Klasszikus

TITOK a Pannon Filharmonikusokkal

A társulat új évadában arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi a TITOK? A Pannon Filharmonikusok budapesti bérletsorozata már elérhető, áprilisban pedig Pécsett is meghirdetik új évaduk programját.
Plusz

Dömösön folytatódik a Szeláví! Fesztivál története

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb településén, Dömösön. Sátrazás a csillagok alatt, három nap önfeledt szabadság: idén is várja a kikapcsolódni vágyókat a Szeláví! Fesztivál.
Könyv

Borsik Miklós veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat

A költő, író, kritikus április 30-án a Nyitott Műhelyben veheti át a fiatalon elhunyt művészről elnevezett elismerést, amellyel a Hazai Attilához hasonlóan újító, kísérletező szerzőket ismerik el. 
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.

Nyomtatott magazinjaink