uránia nemzeti filmszínház

2023 szeptember 26., 09:40
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Latin-Amerika legjobb filmjei érkeznek az Urániába

Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia, Peru és Venezuela filmjei mutatkoznak be a magyar közönségnek a 2. Latin-Amerikai Filmnapok során. A kínálat a politikai thriller műfajától a vígjátékon át a zenés dokumentumfilmig ível.
2023 szeptember 15., 14:05
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Októberben folytatódnak a Metropolitan-közvetítések az Urániában

Kilenc opera, klasszikus és kortárs művek is szerepelnek az Metropolitan Opera közvetítései között, amelyek idén is megtekinthetők az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
2023 július 20., 14:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A cél maga az út – A legjobb road movie-k az Urániában

Jobbnál jobb remekműveket láthatunk az Uránia Nemzeti Filmszínházi egyhónapos vetítéssorozatán, amelynek témája az utazás és az út. Mások mellett David Lynch, Sean Penn, Peter Bogdanovich és a Coen testvérek egy-egy alkotása is helyet kapott a válogatásban.
2023 július 17., 15:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Mozival nem rendelkező településekre szervez vetítéseket az Uránia

A Tájoló mozi elnevezésű kezdeményezés során mind a tizenkilenc megyében szerveznek vetítést egy helyszínen. A települések maguk választhatják ki az adott eseményhez leginkább kapcsolódó filmet. 
2023 április 20., 12:10
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Maratoni vetítéssorozatot tart az Uránia a magyar film napján

Április 30-án délelőttől estig tartó vetítéssorozattal ünnepli az Uránia Nemzeti Filmszínház a magyar film napját, amely során klasszikusokat és a közelmúltban bemutatott alkotásokat is láthat a közönség.
2023 március 27., 13:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Nagyvásznon láthatjuk a Tóth János munkásságát bemutató dokumentumfilmet

Március 31-én különleges vetítés keretében nézhetjük meg az Urániában Medvigy Gábor és Bollók Csaba egész estés dokumentumfilmjét, A kinematográfust, Molnár Piroska narrációjával.
2023 március 13., 11:00
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Saurától Almodóvárig – Spanyol filmek az Urániában

A szülő-gyermek kapcsolatok témáját járják körül az Uránia Nemzeti Színház Spanyol Távlatok elnevezésű programsorozata, amely során klasszikus és kortárs filmeket láthatnak a spanyol filmek szerelmesei.
2023 február 6., 10:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Cristian Mungiu legjobb filmjeit vetítik az Urániában

Február 16-án kerül a mozikba Cristian Mungiu legújabb filmje, az R.M.N. A Cirko Film és a Román Kulturális Intézet retrospektív vetítéssorozattal tiszteleg a román új hullám egyik legkiválóbb rendezője előtt február 9. és 12. között

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Cate Blanchett a Zeneakadémián járt

A világhírű színésznő nem először fordul meg az intézményben, nemrég azonban egy koncerten fedezhették fel a szemfülesek: Baráti Kristófot és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát hallgatta meg.
Vizuál

Fotókiállítás nyílik a Magyarázat mindenre című film forgatásáról

A Képek, szavak című tárlaton különleges egységet képeznek a film forgatásán készült képek, valamint Reisz Gábor személyes, kézzel írt versei. A december 16-ig látogatható kiállítás valamennyi képe megvásárolható.
Színház

Dupla előadásokkal ünnepli utolsó karácsonyát a Kultúrbrigád az Átriumban

A Kultúrbrigád csapata utolsó átriumos decemberében sem pihen: karácsonyi hangulattal, forralt borral, finom süteményekkel és természetesen rengeteg izgalmas programmal, a nézők kedvenc előadásaival várja közönségét.
Színház

Háromszázadik alkalommal játszották Az utolsó órát a Rózsavölgyi Szalonban

December 3-án délután került sor a Rózsavölgyi Szalon Mark St. Germain darabjából készült produkció, Az utolsó óra jubileumi előadására: Jordán Tamás és Alföldi Róbert háromszázadik alkalommal álltak a közönség elé.
Jazz/World

Flavia Coelho napfényt hoz a szürke télbe

Brazíliában színpompás kulturális hatások érték, de végül Párizsban talált rá arra az egyedi zenei stílusra, amelyben jól megfér egymással a pop, a jazz, a rock, a funk és a tradicionális brazil műfajok.

Nyomtatott magazinjaink