várdai istván

2024 május 8., 13:35
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Izgalmas átiratokra épül a Liszt Ferenc Kamarazenekar következő évada

Öt bérletes koncertet ad jövő évadban a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Zeneakadémián, az Ihlet és forma címre hallgató sorozat ismerős és kevésbé ismert zeneművek játékára épül.
2024 február 6., 10:25
Klasszikus interjú Szerző: (x)

„A Musikverein terme maga is hangszer” – beszélgetés Várdai Istvánnal

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tavalyi bécsi fellépése akkora sikert aratott, hogy már a hangverseny szünetében meghívást kaptak a következő koncertre. Február 10-i estjük kapcsán beszélgettünk az együttes művészeti vezetőjével.
2023 december 29., 15:45
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A 60. év – egy hétig látható a Liszt Ferenc Kamarazenekar év végi koncertfilmje

A Liszt Ferenc Kamarazenekar idén ünnepelte megalakulásának 60. évfordulóját. Az ünnepi évet az együttes egy egész estés koncertfilmmel zárja, amelyet 2023. december 30-án 18 órától 2024. január 6-án éjfélig ingyenesen nézhet meg a közönség.
2023 augusztus 18., 15:00
Klasszikus beszámoló Szerző: Kondor Kata

A béke szigete – beszámoló a Kaposfestről

Idén is a világ legnagyobb művészei látogattak a Kaposfesre, hogy felejthetetlen koncertekkel és az együtt töltött idő örömével ajándékozzák meg a közönséget. Az utolsó két napot, augusztus 15-16-át töltöttük a neves kamarazenei fesztiválon.
2023 július 26., 14:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A zeneélet sztárjai ünneplik Kaposvár 150. születésnapját a Kaposfesten

Minden nap legalább 150 perc komolyzenét hallgathatnak a Kaposvárra látogatók, valamint várostörténeti séták, műhelybeszélgetések, mesterkurzusok, előadások és filmvetítés teszik színessé a zenei fesztivál programkínálatát.
2023 június 13., 16:30
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Évfordulós szerzők és sztárvendégek a Kaposfest idei programjának fókuszában

Augusztus 13-16. között ismét a komolyzene fővárosává válik Kaposvár. Idén 14. alkalommal rendezik meg a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivált.
2023 május 18., 16:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Neves karmesterek és hangszeres szólisták vendégeskednek jövőre a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál

Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar ötkoncertes zeneakadémiai sorozatot állított össze a 2023/24-es évadra, melyben a világhírű közreműködők mellett a műsorválasztás is különleges.
2023 május 16., 16:20
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Várdai István lesz a következő hétvége kurátora a Magyar Zene Házában

Negyedik alkalmához érkezett a Magyar Zene Háza kurátori hétvégéinek sorozata. Május 20-21-én a világ egyik legjelentősebb csellistája, Várdai István munkásságába nyerhet betekintést a közönség.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.
Klasszikus

A Magyar Hegedű Ünnepe a Pesti Vigadóban

Június 22-én és 23-án gazdag programkínálattal, egyebek közt kortárs vonóshangszer-kiállítással, könyvbemutatóval és hangversenyekkel is várják az érdeklődőket a Magyar Hegedű Ünnepén. Az eseményen ünneplik a hetvenéves Szecsődi Ferencet is.

Nyomtatott magazinjaink