várjon dénes

2023 szeptember 14., 14:40
Klasszikus interjú Szerző: (x)

Várjon Dénes: „Sose ülök le úgy, hogy ugyanazt reprodukáljam.”

Szeptember 23-án 19:30-kor a Concerto Budapest idei évadának nyitókoncertjén Beethoven 3. „Eroica” szimfóniája előtt Bartók Kontrasztok című műve és Grieg a-moll zongoraversenye hangzik el, Várjon Dénes közreműködésével.
2023 augusztus 16., 10:45
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Várjon Dénes és Antje Weithaas Beethoven-felvétele nyerte a Német Lemezkritikusok díját

A rangos elismerés egy sikertörténet új állomása: a felvételt korábban méltatta a France Musique rádiócsatorna kritikusa, múlt hónapban pedig a BBC Music Magazine választotta a hónap lemezének.
2023 április 21., 17:20
Klasszikus hír Szerző: (x)

Két kevésbé ismert Bartók-mű diadalmenete a Bartók Tavaszon

Április elején valóra várt Keller András és Várjon Dénes közös álma: két év alatt Bartók összes zongorára és zenekarra írt művét megszólaltatták a Concerto Budapesttel, a Bartók Tavasz keretében.
2023 április 19., 10:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Várjon Dénes három koncerten lép fel jövőre a Wigmore Hallban

A nemzetközi hírű zongoraművész a 2023/24-es évad során három alkalommal is közreműködik egy-egy kamarakoncerten a neves londoni koncertteremben.
2023 április 3., 13:25
Klasszikus interjú Szerző: (x)

Várjon Dénes: „Bartók korai művei nélkül nem teljes a bartóki életmű íve”

A Bartók Tavasz keretében idén is két koncertet ad Várjon Dénes, Keller András és a Concerto Budapest. A műsor programjában szereplő Bartók-művek kapcsán a Kossuth-díjas zongoraművésszel Bojta Zsuzsanna beszélgetett.
2022 október 26., 11:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Népszerű kamaraművek osztrák és cseh földről – Várjon Dénessel és az Európa Kamarazenekar szólistáival

Október 29-én Mozart, Janáček, Schubert és Dvořák művei hangzanak el a Zeneakadémia Nagytermében. 2020-as, versenyművekre épülő koncertje után Várjon Dénes és az Európa Kamarazenekar ezúttal kisebb együttesre írott műveket ad majd elő.
2021 április 19., 15:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
2020 november 17., 09:40
Klasszikus online közvetítés Szerző: Fidelio

Online várja közönségét a kamara.hu, a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja

Internetes közvetítéssel rendezi a Zeneakadémia a kamara.hu fesztivált november 20. és 22. között. Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetők ezúttal A kis herceg témája köré szervezték a programot, a közreműködők között van mások mellett Perényi Miklós és a Keller Kvartett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Klasszikus

„Micsoda tűz gyúlt benne a színpadon” – Vass Lajos emlékezik Rolla Jánosra

A hetvenkilenc éves korában elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar egykori koncertmestere több szállal kötődött az Óbudai Társaskörhöz, ahol legutolsó koncertjét is adta. Emlékét az intézmény igazgatója, Vass Lajos idézte fel.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Színház

Otthonából üzent Szász Júlia

„Jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok” – írta Instagram-bejegyzésében a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művésze, aki egyúttal megköszönte az elmúlt hetekben kapott rengeteg támogatást.
Zenés színház

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán dalaival érkezik a Pinokkió a Vígszínházba

A padlás óta először dolgozott együtt zenés előadáson a két alkotó. A Keresztes Tamás rendezésében készült produkciót december 9-én és 10-én mutatják be. Az alkotók az eredeti Collodi-regényre támaszkodtak.

Nyomtatott magazinjaink