verdi

2023 november 1., 08:45
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Verdi Requiemjével emlékeznek a legendás Kocsis Zoltánra

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Giuseppe Verdi halhatatlan Requiemjével adózik Kocsis Zoltán egykori főzeneigazgató emléke előtt. A hazai énekművészek és a Nemzeti Énekkar kiválóságaihoz a budapesti előadáson Mario Bahg koreai tenor csatlakozik.
2023 október 10., 13:25
Zenés színház magazin Szerző: Fidelio

Giuseppe Verdi legnépszerűbb operái

Az Operabase nemzetközi oldal statisztikája megmutatja, hogy a talán legismertebb olasz szerző mely műveit játszották legtöbbször világszerte. Mindegyik operát egy-egy emblematikus részletével idézzük fel.
2023 augusztus 9., 11:00
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Kiváló programcsomagot kínál a Margitszigeti Színház szombatra: Attila opera és kiállítás egy színházjegy áráért!

Verdi operáját a világ nagy operaházai repertoáron tartják, itthon kizárólag augusztus 12-én a Margitszigeti Színházban láthatja a közönség. Az előadásra váltott jeggyel a Víztorony-kilátóban felállított Attila-kiállítás is megtekinthető.
2023 június 30., 11:00
Zenés színház kritika Szerző: Kondor Kata

Mennyi fűszer kell az életünkbe?

A firenzei Maggio Musicale tavalyi Falstaff-rendezését vette elő évad végi fesztiváljára, ám a kiváló szereposztás bebizonyította: egy különösebb újdonságot nem hozó interpretáció is jelenthet igazán nagy élményt. A június 21-i és 23-i előadásokon jártunk.
2022 augusztus 10., 12:30
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Inspiráló és felejthetetlen előadásnak ígérkezik az Attila

Attila legendáját, történelmünk ezen apró, sokszor bizonyára teljesen félreértelmezett darabkáját augusztus 12-én és 14-én a jövő köntösébe csomagolva tárja nézői elé a Margitszigeti Színház. Az alkotói folyamatról a címszerepet alakító Bretz Gábor és az Odabellát megtestesítő Maria Agresta mesélt.
2022 augusztus 3., 15:35
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Fantasztikus látványvilággal vár az Attila opera a Margitszigeten

Legendák, titkok, múlt és jövő. 400 nm ledfal, 21. századi látványtechnika, filmes hatás. Varázslatos animációs környezet idézi meg a kor hangulatát Verdi monumentális és szenvedélyes zenéjével a magyar vonatkozású operában augusztus 12-én és 14-én a Margitszigeti Színház hatalmas színpadán.
2022 július 26., 17:20
Zenés színház kritika Szerző: Kondor Kata

Az arany mesterséges fénye

Az idei nyáron a Nabuccót játsszák az Esterházy Vállalathoz tartozó Szentmargitbányai Kőfejtőben, a néhány izgalmasabb látványelemmel megfűszerezett, de alapvetően klasszikus színrevitelű produkció július 13-i premierjén jártunk.
2022 június 2., 09:20
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Élőben is látható a Don Carlos az Operaházban

A tavalyi online premiert követően idén láthatja először élőben az Operaház közönsége Verdi operáját Frank Hilbrich rendezésében. A Don Carlos ötfelvonásos, olasz nyelvű, modenai változata kerül színre.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az Örkény falaiban benne van az egész életem – születésnapi beszélgetés Für Anikóval

„I did it my way” – énekli Frank Sinatra, és ezt mondja Für Anikó is, aki február 27-én ünnepli hatvanadik születésnapját. Ráadásul az Örkény Színház Jászai Mari-díjas művésze kettős jubileumot ül az idén, mert a teátrum, amelynek alapító tagja, idén húszéves.
Színház

Bemutatták A vágy villamosát Budaörsön

Az Ördög Tamás által rendezett előadás főszerepében Takács Katalin pályája egyik legerősebb alakítását nyújtja Blanche DuBois-ként.  
Színház

Erősen álmodók – beszélgetés Száger Zsuzsannával és Urbanovits Krisztinával

KV Társulat. Két színésznő, egy csapat. Két vélemény, ami hol közös, hol különböző, ahogy a nevük is mutatja. A két nézet néha találkozik, máskor összecsap, hogy utána összefusson valahol, egy kompromisszumos középpontban.
Színház

Elhunyt Hunyadkürti György, a kaposvári színház örökös tagja

72 éves korában, váratlan hirtelenséggel elhunyt Hunyadkürti György Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a Csiky Gergely Színház örökös tagja – tudatta az intézmény.
Klasszikus

Eötvös Péter és Csiba Lajosné Emődi Györgyi is Életműdíjat kapott a Cziffra Fesztiválon

Február 25-én a Zeneakadémián adták át az idei Cziffra Fesztivál elismeréseit. Az életműdíjasok mellett Tehetség-díjjal jutalmazták Abouzahra Amira hegedűművészt, Lukács Gergely tubaművészt és Vida Mónika Ruth zongoraművészt is. 

Nyomtatott magazinjaink