verseny

2024 január 17., 16:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Öltözz festménynek! – családi jelmezversenyt hirdet a Szépművészeti

Február 11-én vasárnap 10 és 13 óra között színes forgataggal várják azokat a családokat, akik szívesen részt vesznek a télűző maszkabálon. A programot 5–12 éves gyermekeknek javasolják.
2023 október 25., 11:35
Tánc hír Szerző: Fidelio

90 balettművész vesz részt az első Budapest Ballet Grand Prix-n

2023. november 21-24. között rendezi meg első önálló nemzetközi balettversenyét Budapest Ballet Grand Prix néven a Magyar Táncművészeti Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma és a Magyar Táncművészeti Egyetem.
2023 október 9., 16:00
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Berecz Mihály nyerte a Kissingeni ZongoraOlimpiát

A Kissinger Sommer fesztiválhoz tartozó zenei verseny döntőjébe öt különböző ország fiatal muzsikusai jutottak be. A második helyezett a francia Mirabelle Kajenjeri, a harmadik és egyben a közönségdíjas a japán Miyu Shindo lett.
2023 július 5., 09:55
Tánc hír Szerző: (x)

MTE sikerek a European Dance Competition Brno 2023 eseményen

A július 2-i vizsgakoncert mellett a napokban megrendezett csehországi balettversenyre is többen elutaztak a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói közül, Kulcsár Noémi és Csere Zoltán mesterek kíséretével.
2023 június 22., 13:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Magyar zeneszerzőket díjaztak Weimarban

Két magyar művész is dobogós helyezést ért el a 24. Weimari Kortárszenei Tavaszi Fesztivál Nemzetközi Zeneszerzőversenyén.
2023 június 16., 13:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A dél-koreai Eun Che Kim nyerte Kim a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűversenyt

A második helyezett a Franciaországból érkező Sara Isabelle Ispas lett, míg harmadik a lengyel-japán származású, Németországban élő Maya Alexandra Kasprzak.
2023 március 28., 13:15
Tánc hír Szerző: Fidelio

7-18 éves balettnövendékek jelentkezését várják a Hungarian Ballet Grand Prix nemzetközi balettversenyre

A fiatal versenyzőknek meghosszabbított jelentkezési határidővel, április 30-ig lehet jelentkezni a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A növendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban és három korosztályban mérhetik össze a tudásukat.
2023 március 6., 10:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A Chaos String Quartetet díjazták a Nemzetközi Joseph Haydn Kamarazenei Versenyen

Az osztrák székhelyű, magyar, német, olasz és holland tagokból álló vonósnégyes a legjobb kvartett díját és számos különdíjat is elnyert a bécsi megmérettetésen.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.
Klasszikus

Kér egy csésze Bachot?

Az Anima Musicae Kamarazenekar rendhagyó Bach-estre hívja az érdeklődőket az Óbudai Társaskörbe március 21-én, a mester 339. születésnapja alkalmából.

Nyomtatott magazinjaink