videó

2024 február 16., 12:30
Jazz/World videó Szerző: Fidelio

Jó hír – már meghallgatható a Dresch Quartet új albumának dala

„Ha van egy jó érzés, akkor azt elkezdem dalként építeni” – meséli a Kossuth-díjas Dresch Mihály, aki Quartetjével 2022 novemberében az EFG London Jazz Fesztiválon lépett fel. A koncert felvételéből március 8-án jelenik meg a Live in London című album.
2024 február 11., 15:30
Tánc ajánló Szerző: Fidelio

Esküvői fieszta a Feledi Projecttel

Imidzs videóval és felújítással kezdi az évet a Feledi Project. Még decemberben forgatták le a kisfilmet a társulat művészei, amelynek célja még jobban fókuszba helyezni a mozgást, a táncot, s ezzel együtt a Feledi Projectet.
2023 december 21., 16:25
Klasszikus videó Szerző: Fidelio

Három szép koncertfelvétel a hetvenéves Schiff Andrástól

Felsorolni is sok lenne mindazokat az eredményeket, díjakat és sikereket, amelyeket a december 21-én hetvenedik születésnapját ünneplő Schiff András elért. Méltató szavak helyett szóljon inkább maga a muzsika, élő koncertekről készült videókat ajánlunk.
2023 december 21., 11:50
Zenés színház videó Szerző: Fidelio

A legnagyobb sztárokkal kíván boldog karácsonyt a Bécsi Állami Opera

Különleges karácsonyi kisfilmet készített a Bécsi Állami Opera, az intézmény neves énekművészei éneklik a Csendes éjt, német mellett spanyol, francia, olasz és angol nyelven.
2023 november 17., 16:30
Színház videó Szerző: Fidelio

„Itt van a bőröm alatt” – ünnepi videóban vallanak a 150 éves Budapestről a Vígszínház művészei

November 17-én ünnepeljük Budapest 150. születésnapját. A jeles alkalomból a Vígszínház színművészei meséltek arról, hogy mit is jelent nekik a főváros.
2023 november 8., 13:55
Színház videó Szerző: Fidelio

„Egy hőssé válhatok általad” – Woody Allen köszöntötte Kern Andrást (VIDEÓ)

Az amerikai színházi és filmes alkotó a Játszd újra, Sam! című előadás 40. évfordulója után köszöntötte Kern Andrást videóüzenetben.
2023 november 7., 10:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

1 bérlet, 3 feledhetetlen este – karácsonyi szabadbérlet az Orlai Produkciónál

A három előadásból álló szabadbérlet az Orlai Produkciós Iroda 2023. november 1. és 2023. december 23., valamint 2024. január 1. és 2024. június 15. között a Belvárosi Színházban és 6SZÍN-ben játszott előadásaira váltható be.
2023 szeptember 12., 13:00
Jazz/World videó Szerző: Fidelio

Vidám, életigenlő a cappella – megjelent a Voice Drops együttes legfrissebb dala, a Szalmaszál

A Csernus Szilvi, illetve a Kárász Eszter–Bata István szerzőpáros alkotó elméjéből született lírai mű, a Szalmaszál az öröm szalmaszála, a dal pedig a boldogság húrjait pengeti.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Csontváry ritkán látható, 1901-ben festett szicíliai tájképét is élőben csodálhatjuk a Virág Judit Galériában

A Holdtölte Taorminában című festmény felbukkanása azért számít művészeti szenzációnak, mert a magántulajdonban lévő festményt régóta nem láthatta a szélesebb közönség. „Kevés mű maradt fenn Csontváry után, magángyűjteményben pedig nagyjából húsz darab lehet. Ezek egyike a Holdtölte Taorminában” – mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Színház

Találkozni önmagunkkal: ez is egyfajta megváltás – interjú Gáspár Ildikóval a Bűn és bűnhődésről

Március 8-án mutatják be a Bűn és bűnhődést az Örkény István Színházban. Az előadás rendezőjével Dosztojevszkij leghíresebb regénye mellett a női karakterekről, önként vállalt szenvedésről és a színházak társadalmi szerepéről is beszéltünk.
Klasszikus

Kalló Zsolt lesz az Anima Musicae vendégkoncertmestere

Legutóbbi Nádor termi koncertjükön a zseniális Mendelssohn zenéiből válogattak, február 24-én pedig a szintén csodagyerekként emlegetett Mozart remekművei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar és mostani vendégük, Kalló Zsolt koncertjén.

Nyomtatott magazinjaink