virág judit galéria

2023 május 10., 10:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Törőcsik Mari festményét árverezi el a Virág Judit Galéria

Törőcsik Mari hagyatékából kerül kalapács alá Mednyánszky László monumentális, Alkonyati táj című festménye a Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján. Az őszi tájkép – amely egykor Törőcsik Mari és Maár Gyula nappaliját díszítette – 12 millió forintos kikiáltási árról indul.
2023 április 24., 17:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Rekordot döntött Hantaï Simon festménye a Virág Judit Galéria aukcióján

A művész Villám című festményéért 46 millió forintot fizetett egy licitáló. Emellett nagy népszerűségnek örvendtek Fajó János, Keserü Ilona és Lakner László képei is.
2023 április 12., 09:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A világhírű, magyar származású absztrakt festő művével indul a Virág Judit Galéria árverés-sorozata

A világ leghíresebb magyar absztrakt festője, Hantaï Simon egyik nagyméretű festménye lesz a Virág Judit Galéria tavaszi árverés-sorozatának „sztárja”.
2023 március 1., 15:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ritkán látható Csontváry-festményt mutat be a Virág Judit Galéria

A Teniszező társaság című festménnyel az Art and Antique művészeti vásáron találkozhat a nagyközönség március 2. és 5. között, a Virág Judit Galéria standján.
2023 február 13., 10:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Ingyenes programokkal és tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket a Deim Pál-kiállításra

Februárban és márciusban ingyenes előadások, tárlatvezetések és foglalkozások közül válogathatnak a látogatók a Virág Judit Galéria és a Ferenczy Múzeumi Centrum együttműködésével megvalósuló Deim-tárlaton.
2023 február 6., 15:10
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Minden idők legátfogóbb Deim-tárlata nyílik a Virág Judit Galériában – KÉPEK

A Virág Judit Galéria fogadja be és bővíti ki a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Deim Pál: Csendek című életműkiállítását, amelyet február 3. és március 17. között ingyen tekinthet meg a közönség.
2022 december 20., 10:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

300 millió forintért kelt el a csaknem hetven év után hazakerült Rippl-Rónai-festmény, ezzel új életműrekord született

Az 1912-ben készült kép ezzel az összeggel Csontváry Titokzatos szigete után a második helyre került a magyar aukciós rekordok listáján.
2022 december 19., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

80 millió forintért kelt el az a Keserü Ilona-kép, amely még soha nem szerepelt a műtárgypiacon

A hazai kortárs szcéna legkeresettebb művészeinek kiemelkedő alkotásait árverezte el december 17-én az idén 25 éves Virág Judit Galéria. A 11. Háború utáni és kortárs művek aukcióján kalapács alá került többek között a Keserü Ilona Mozaikterv (SOTE) című festménye, ami 80 millió forintért kelt el. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink