Gerzson

Vizuál

 • február 19., 16:24

  Ablaktól az ékszerekig - Louis Comfort Tiffany mesés üvegei Ablaktól az ékszerekig - Louis Comfort Tiffany mesés üvegei

  Százhetven éve született az eredetileg festőnek induló Louis Comfort Tiffany. Az amerikai iparművész, aki kihozta a templomokból az üvegművészetet, kísérletezett apróbb használati tárgyakkal, üvegablakokkal, de apja után az ékszerészetbe is belekóstolt. Nézze meg, hogy varázsolta még saját otthonát is műalkotássá!
 • tegnap, 10:42

  A német író, akit a magyar titkosszolgálat is olvasott A német író, akit a magyar titkosszolgálat is olvasott

  Amatőr archív filmmel, fényképekkel, levelekkel, kéziratokkal, eredeti szövegekkel és fordításokkal idézi fel Heinrich Böll német író életművét és Magyarországhoz fűződő kapcsolatát az a kiállítás, amely Német író magyar tüzértiszti köpenyben címmel nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
 • 2018 február 15.
 • Rálelhettek a világ legrégibb írásos emlékére

  Rálelhettek a világ legrégibb írásos emlékére

  2018.02.15. 14:58 Módosítva: 2018-02-18 12:48:25
  0
  A körülbelül nyolcezer éves, lapos cserépdarab a bulgáriai Nova Zagorában egy folyó partján került elő.
 • február 14., 21:50

  A párizsi múzeumoknak még a hóvihar is jól áll A párizsi múzeumoknak még a hóvihar is jól áll

  A francia fővárost szokatlanul erős havazás bénította meg múlt héten. Nézze meg képeinken, hogy a múzeumok, kertek és terek hogy mutatnak hó alatt!
 • február 13., 16:32

  Egy titkárnő végrendelete miatt kerültek elő a lopott Klimt-rajzok Egy titkárnő végrendelete miatt kerültek elő a lopott Klimt-rajzok

  Meglett Gustav Klimt (1862-1918) osztrák szecessziós festőnek egy linzi képtárból évtizedekkel ezelőtt rejtélyes módon eltűnt rajza, A két fekvő nő, amelynek váratlan előkerülése felcsillantotta a reményt, hogy megtalálják Egon Schiele három, ugyancsak tisztázatlan módon eltűnt alkotását.
 • február 13., 12:37

  Így festenek az Obama házaspár portréi Washingtonban Így festenek az Obama házaspár portréi Washingtonban

  Február 12-én ünnepélyes ceremóniával leplezték le az előző elnök, Barack Obama, és a First Lady Michelle Obama portéit a washingtoni National Portrait Gallery csarnokában.
 • február 13., 11:36

  Márciusban két hétre megnyílik a Szépművészeti Román csarnoka Márciusban két hétre megnyílik a Szépművészeti Román csarnoka

  Több mint hetven év után először lesz látható a Szépművészeti Múzeum felújított Román csarnoka, amelyet március 15-től húsvétig ingyenesen megtekinthet a közönség. Ha hamarabb is látni akarja, nézze meg videónkat!
 • február 13., 09:38

  10 napig lebeg egy installáció Madrid egyik terén 10 napig lebeg egy installáció Madrid egyik terén

  Szeizmikus hullámokat idéző, több méter magasban lebegő, hatalmas installáció állít emléket a 2011-es japán földrengésnek Madrid egyik központi terén, a Plaza Mayoron február 9. és 19. között.
 • február 10., 11:42

  Frida Kahlo, Leonardo és a megújult Román Csarnok Frida Kahlo, Leonardo és a megújult Román Csarnok

  Frida Kahlo, Francis Bacon, Lucian Freud és a londoni iskola, valamint Korniss Dezső alkotásaival várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria 2018-ban, de a tervek szerint a Szépművészeti Múzeum is újra megnyílik idén októberben az átfogó rekonstrukciót követően.
 • február 7., 12:29

  Műkincsek a filmvásznon és kutyák a Hopp Ferenc Múzeumban Műkincsek a filmvásznon és kutyák a Hopp Ferenc Múzeumban

  A Sanghay – Shanghai kiállítás tárgyai ezúttal Karády Katalinnal szerepelnek egy filmben, a múzeum Facebook oldalán pedig a kiskedvencek fotóit várják a Kutya évének tiszteletére. Februárban és márciusban sem csak a kiállítások miatt érdemes ellátogatni az Andrássy úti villába.
 • február 6., 20:13

  Gustav Klimt - az aranyon túl Gustav Klimt - az aranyon túl

  Száz éve, 1918. február 6-án halt meg Gustav Klimt osztrák festőművész, a bécsi szecesszió legismertebb képviselője. Galériánkban legismertebb alkotásai mellett olyan képeket is mutatunk, amelyről első pillantásra nem is hinné, hogy a szecesszió mestere festette.
 • február 5., 13:55

  A Magyar Nemzeti Galéria megszerezte Weiner Leót A Magyar Nemzeti Galéria megszerezte Weiner Leót

  Három páratlan értékű alkotás megvásárlásával gyarapította modern magyar festészeti gyűjteményét a Magyar Nemzeti Galéria a Kieselbach Galéria legutóbbi aukcióján élve elővásárlási jogával.
 • február 2., 10:50

  Kellemetlenné váltak a meztelen nimfák? Kellemetlenné váltak a meztelen nimfák?

  Eltávolította a faláról Waterhouse Hülasz és a nimfák című képét egy manchesteri galéria. Vitaindító gesztus a műalkotások kortárs értelmezéséről vagy cenzúra?
 • február 1., 16:00

  Kiállítással keresik a nácik által elrabolt műkincsek tulajdonosait Kiállítással keresik a nácik által elrabolt műkincsek tulajdonosait

  A második világháború óta több mint 45 ezer műtárgyat adtak vissza jogos tulajdonosának, de kétezer esetében nem jelentkezett senki, köztük van a Louvre raktáraiban őrzött 296 festmény.
 • január 31., 14:01

  Arany János ismét elfoglalta helyét a Múzeumkertben Arany János ismét elfoglalta helyét a Múzeumkertben

  Az átfogó restaurálást követően visszahelyezték a Múzeumkertbe szerdán Stróbl Alajos Arany János-szoborcsoportját.
 • január 29., 16:29

  Kínában is imádják Sissit Kínában is imádják Sissit

  Közel 1,4 millió látogató tekintette meg a Sissi és a magyar arisztokrácia életét bemutató kiállítást Kína két városában. A Nemzeti Múzeum anyaga január 26-án érkezett harmadik állomására, a kunmingi Jünnan Tartományi Múzeumban, ahol május 3-ig lesz látható.
 • január 29., 14:59

  Ezek 2017 legjobb sajtófotói itthon Ezek 2017 legjobb sajtófotói itthon

  Kihirdették a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait. A MÚOSZ Nagydíjat Móricz-Sabján Simon nyerte Csanyteleken készített sorozatával. Az André Kertész Nagydíjat Mónus Márton kapta, aki a Menhely Alapítvány krízisautóját kísért el egy éjszakai műszakra. Galéria
 • január 27., 15:32

  Cseh Tamás, a grafikus Cseh Tamás, a grafikus

  Cseh Tamás grafikáiból nyílik kiállítás az újbudai Gross Arnold Galériában. A 2009-ben elhunyt előadóművész a napokban lett volna 75 éves, a tárlat kevéssé ismert képzőművészeti tehetségét mutatja be.
 • január 27., 11:24

  Rembrandt Éjjeli őrjárata kelt életre egy bevásárlóközpontban Rembrandt Éjjeli őrjárata kelt életre egy bevásárlóközpontban

  Ön mit tenne, ha az áruházi tolvajt a tetőről kötélen leereszkedő zsandárok vennék üldözőbe, miközben egy törpe terelgeti az útból az embereket? Az amszterdami Rijksmuseum akciódús reklámmal hirdette: a múzeum nem unalmas! Videó!
 • január 25., 15:15

  Vándorolnak a Seuso-kincsek Vándorolnak a Seuso-kincsek

  Negyedik állomásához ért a Magyar Nemzeti Múzeum Seuso-kincseket bemutató vándorkiállítása. 2018. január 30-tól Kecskeméten a Cifrapalotában lehet megtekinteni a késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincsét.
 • január 23., 13:37

  EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején

  Visszatekintés Blaskó János, Gadányi Jenő, Jakobovits Miklós, Karátson Gábor, illetve Bocz Gyula, Cerovszki Iván, Csutoros Sándor, Dombay Győző, Lisziák Elek, Ócsai Károly, Szeift Béla művészetére.
  • 18+
  január 22., 09:56

  Péniszkiállítás és éhező kutya a világ legbizarrabb kiállításai közt Péniszkiállítás és éhező kutya a világ legbizarrabb kiállításai közt

  Preparált emberi testek, egy falhoz kötözött kóbor kutya, és instant tésztaleves - a legfurcsább kiállítások közül válogattunk
  • 18+
  január 21., 14:26

  Nem fogják kitalálni, miért rúgtak ki egy amerikai rajztanárt! Nem fogják kitalálni, miért rúgtak ki egy amerikai rajztanárt!

  Néhány képet vitt be órájára szemléltetésként - az egyik szülő szerint viszont nem volt elég óvatos.
 • január 20., 10:04

  Múzeummá alakítják Tito legendás luxushajóját Múzeummá alakítják Tito legendás luxushajóját

  Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök legendás luxushajóját, a Galebet (Sirály) múzeummá alakítják. A tervek szerint 2020-tól lesz látogatható, ebben az évben lesz Rijeka (Fiume) Európa Kulturális Fővárosa.
 • 2018 január 19.
 • Íme a legszebb épületeink – ahogy olvasóink látják

  Íme a legszebb épületeink – ahogy olvasóink látják

  2018.01.19. 09:26 Módosítva: 2018-01-22 13:39:59
  0
  Az ösküi kerektemplom, a Kőrössy-villa, az Iparművészeti Múzeum – ezek az emblematikus épületek is ott szerepelnek azon a listán, amelyet olvasóink állítottak össze Magyarország legszebb épületeiből. Az Ön kedvence is köztük van? – GALÉRIA
 • január 18., 17:15

  Pont ezerrel több könyvtár van Magyarországon, mint tíz éve

  Kiállításokra pedig egyre kevesebbet járnak a magyarok, derült ki a KSH adataiból. Nézze meg a grafikonokat és mondja el a saját tapasztalatait!
 • január 18., 12:15

  A frissen felfedezett Van Gogh-kép rögtön megoldott egy rejtélyt A frissen felfedezett Van Gogh-kép rögtön megoldott egy rejtélyt

  A holland festő egy korábban nem ismert alkotását fedezték fel az amszterdami Van Gogh Museum szakértői. A kép származását egészen Vincent sógornőjéig vissza tudták követni.
 • január 17., 12:46

  Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan! Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan!

  Ha épp nincs ideje elugrani Firenzébe, akkor sem kell lemondania a műélvezetről. Az Uffizi a Google térkép alkalmazáshoz hasonló megoldással bejárhatóvá tette termeit.
 • január 16., 13:16

  Nők a betyárvilágban Nők a betyárvilágban

  Elgondolkodott már azon, hogyan éltek előttünk a nők? Milyen helyzetük, sorsuk volt szépanyáink nemzedékének?
 • január 16., 10:00

  Felfedezhető Picasso-festményén mindkét szeretőjének nyoma? Felfedezhető Picasso-festményén mindkét szeretőjének nyoma?

  Pablo Picasso egy 1937-es festménye lesz a sztárja a Sotheby's impresszionista és modern művészeti alkotásokat felvonultató február 28-i aukciójának Londonban: a műtárgypiacon most debütáló alkotás leütési árát 36,5 millió fontra (12,6 milliárd forintra) becsülik.