György

Síri hangulat

2009.06.02. 12:54

Programkereső

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Csend napját, amely programja ezúttal kortárs grafikai pályázattal bővült.

A Csend Napjának a Fiumei úti Sírkert ad otthont, immáron öt éve. A programsorozat célja, hogy felhívja a temető kulturális értékeire (és ne feledjük, hogy a Fiumei úti Sírkert az egyik legnagyobb parkja Budapestnek) az egyébként a temetőt egészen más okokból látogató közönség figyelmét. A június 14-én, vasárnap, tartott programsorozathoz kapcsolódóan hirdette meg nyílt grafikai pályázatát a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI Zrt.)

A Requiem az életért című pályázatra olyan műalkotásokat várnak, amelyek a kegyelet, az emlékezés mellett a temetők meditatív világát is tükrözik. A pályázat fogalomkörébe tartozik a szélesen értelmezett elmúlás, a magyar temetkezési kultúra felidézése, tiszteletadás nagy elődeink előtt, a természetben megjelenő elmúlás megörökítése, esetleg szellemtörténeti párhuzamok. A művek leadására még van pár nap, a pályázók az Issues Management Tanácsadó Kft. székhelyén, a Budapest, Madách tér 7. III. emelet 5. címen adhatják le 2009. június 5-én, pénteken délután 15.00 óráig.

A pályázatra beérkezett műveket szakértőkből álló bizottság bírálja el. Az alkotásokat 2009. június 14-én, vasárnap a Fiumei úti Sírkert Árkádsorában állítják ki, ahol a Csend Napja rendezvénysorozatának látogatói is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott műalkotásokra. Ezt követően a legjobb pályaművekből a Fiumei úti Sírkertben található Kegyeleti Múzeum időszaki kiállítást rendez, s az alkotásokról készült felvételek felkerülnek a BTI Zrt. internetes honlapjára is.  

A pályázat díjairól és a részvétel pontos feltételeiről bővebb tájékoztatás a www.btirt.hu oldalon található.