Ervin

Színes mosás

2009.06.04. 16:14

Programkereső

Míg a csoportos tárlatokon több művész alkotását tekinthetjük meg egy helyen, addig Eperjesi Ágnes esetében pont a fordítottjáról van szó.

Eperjesi alkotásainak egyszerre három intézmény is otthont ad a nyár folyamán. Ha mindhármat szeretnénk látni, akkor a  Nessim Galériával érdemes kezdeni, mivel ott zár be leghamarabb a tárlat, ezt követően (ha az időrendet választjuk vezérfonalul) a Mai Manó Házba érdemes ellátogatni, végül pedig irány Székesfehérvár, pontosabban a Szent István Király Múzeum. A három helyszín a test-szellem-lélek „felosztásnak" megfelelően mutatja be Eperjesei munkáit, melyek a színek rejtélyének kutatása közben születtek meg és változatos műfaji formákon keresztül öltöttek testet. Láthatunk tőle fotogrammokat, videomunkát, installációkat és videoanimációt, azonban műfajtól függetlenül elmondható, hogy mind a látványt, mind az intellektuális kihívásokat tekintve izgalmas anyaggal találkozhatnak a kiállítások látogatói.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk Eperjesi Ágnes honlapját (http://www.sztaki.hu/providers/eper/), ahol bőséges és szórakoztató válogatást láthatunk korábbi munkáiból.

Semmi a szín alatt

Nessim Galéria

Nyitva: június 5-ig

Mindig lesz friss szennyes

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház

Nyitva: június 21-ig

Rövid ima

Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)

Nyitva: szeptember 20-ig