György

Izgő-mozgó szobrok

2010.02.05. 17:48

Programkereső

Magyar galériák vendégeskednek a londoni Kinetikus Művészeti Vásáron.
Pop print
Pop print

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Kinetikus Művészeti Vásárt február 4-e és 7-e között Londonban. A brit főváros legfontosabb képzőművészeti eseményén, a Londoni Magyar Kulturális Központ közreműködésének köszönhetően, a magyar kortárs képzőművészeti galériák kiemelt vendégek lesznek.

Az A22, a Kitchen Budapest és a Ráday Galéria magyar művészek több generációját képviseli és mutatja be az angol közönség valamint a nemzetközi szakma számára. Több mint egy tucat itthoni alkotó, többek között Haraszty István, Lois Viktor, Sík Eduárd, Mengyán András, Csáji Attila és az Angliában élő fiatal magyar művész, Bolygó Bálint munkái mutatják meg, hogy miképp gondolkodnak a magyar művészek a képzőművészet eme speciális ágáról.

A Kinetika Művészeti Vásárt a londoni Kinetika Múzeum szervezi egyedül képviselve ezt a műfajt Nagy Britanniában. Minden évben műgyűjtők, kurátorok és műkedvelők találkoznak London szívében, hogy megnézzék, meghívják vagy megvásárolják a képzőművészeti intézmények illetve nemzetközi galériák által képviselt kinetikus alkotók műveit. A kinetikus alkotások roppant sokfélék: elektronikusak, mechanikusak, robotizáltak, játszanak a fénnyel, idővel, hanghatásokkal, művészeti határvonalakat lépnek át és ötvözik a technika, a média és a design legújabb formáit.