Klaudia

Ismét képek a Margitszigeten

2010.04.15. 20:33

Programkereső

A jó idővel a margitszigeti teraszok is visszatértek a városba. A Holdudvarban pedig nemcsak zenés, hanem képzőművészeti programokkal is.
Menyhárt Tamás: Tomi és Alenka
Menyhárt Tamás: Tomi és Alenka

Tavaly is számos kiállításnak és divatbemutatónak adott otthont a Holdudvar, és a szórakozóhely szerencsére idén sem változtat jó szokásán .

Az első fecske Menyhárt „Menyus" Tamás, akinek Baráti album címmel nyílik kiállítása április 16-án, péntek este 7 órakor. A cím nem véletlen, mint a művész maga is megfogalmazta, a tárlat „Számvetés barátaimról és elvi társaimról, akik megérdemelnek tőlem kitartásukért és szeretetükért egy nem mindennapi gesztust. Vászonra baráti portrékat készítek (...), nem realista portrékat, hanem portrénként egyénre szabott „filozofáló" értéket akarok létrehozni barátaimról, akik majd saját magukat nézik vissza a közelmúlt egy-egy lefestett pillanatában. Szembesíteni őket: nézzék vissza gesztusaikat önmagukról, így elemezhetik majd a rajtam keresztüli önmagukat."

A Holdudvar tervei szerint a tavaly nagy sikert aratott egyéb kulturális programok is folytatódnak. Lesz filmklub, irodalmi estek, civil- és zöld rendezvények, sőt gyerekprogramok is. Ami viszont változás a tavalyi évhez képest, az a közlekedésből, azaz a Margit-híd felújításából fakad. A a 6-os villamos nem áll meg a hídon, a szórakozóhely azonban reagált a problémára. Amellett, hogy mindenkit buzdítanak egy könnyű sétára, továbbra is biztosítják a biciklitárolót (szerviz ponttal!) illetve péntek és szombat éjjel, este 10 és hajnali 4 között, saját busz- és hajójáratot indítottak, melyek egyaránt 300 forintért vehetők igénybe. 

Menyhárt „Menyus" Tamás - Baráti album című kiállítása május 10-ig látogatható.