József, Bánk

Szombati művészeti lazulás

2010.04.23. 15:30

Programkereső

Estig tartanak nyitva a Falk Miksa utcai régiségkereskedők és galériások.
efZámbó István: Magyar befőtt (2004)
efZámbó István: Magyar befőtt (2004)

Szombaton, április 24-én, ismét meghosszabbított nyitva tartással várják a művészetkedvelő érdeklődőket a Falk Miksa utcai régiségkereskedők és galeristák. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Falk Art Fórum alkalmából pedig  nemcsak hosszabb, este 10-ig tartó, nyitva tartással, hanem különleges kiállítással is kényeztetik az érdeklődőket.

A számtalan program közül nehéz választani, így álljon itt egy ötletszerű, szubjektív válogatás. A Móró Antikvitásban különböző vallási kegytárgyakat állítanak ki, míg a tőle pár lépésnyire levő, és inkább ékszereiről ismert, Wladis Galériában az angol WC előtti kor egyik nélkülözhetetlen használati tárgya, az éjjeli edény lesz a fókuszban.
Természetesen klasszikus értelemben vett képzőművészeti kiállításban sem lesz hiány. A Haas Galériában VI.-XX. századi festményekből nyílik tárlat, míg a MissionArt Galériában (időben legalábbis) a dolgok másik végéből nyújt ízelítőt, Bukta Imre, efZámbó István, feLugossy László és Wahorn András munkái révén. Szintén képzőművészeti, de technikájában egyértelműen rendhagyó, munkákat mutat be a Goldbach Galéria, ahol Krizsán Zoltán teljesen egyedi transzparens festményeit tekinthetik meg a látogatók. A kiállítások mellett lesz építészeti tárlatvezetés, bekukkanthatunk a bútorrestaurálás műhelytitkaiba, és jó pár koncertet is meghallgathatunk, köszönhetően a Dresch Quartettnek, a Váczi Eszter Quartettnek vagy Keszei Bori operaénekesnek.

A programokról részletesen itt olvashatnak.