Csilla, Noémi

Legyen színesebb a város!

2010.06.11. 20:21

Programkereső

Újabb állomásához érkezett a Színes Város projekt.
Színes Város Projekt - Városháza Park
Színes Város Projekt - Városháza Park

Aki az elmúlt hetekben megfordult a Belvárosban, pontosabban a Károly körúton, annak feltűnhetett, hogy a Városház Park mögötti fehér falon színes sokszögek jelennek meg, majd kék műanyag karikák (amik igazándiból bicikli felnik). Bár a városszépítés Budapesten zömében gerilla-projektek keretében valósul meg, most nem erről van szó. A Színes Város Projekt művészeit láthatták a polgárok ügyködni, akik munkája újabb fordulóponthoz érkezett.
A Victor Vasarely szellemisége, pontosabban Színes Város című könyve, ihletésére alakult Színes Város Projekt célja annyira jó, hogy szinte érthetetlen, hogy hogy nem jutott eszébe másnak, no pláne miért kellett lobbizni annyit a megvalósításáért. Az ötlet annyi, hogy a városi környezet szó szerint legyen színesebb, és kivételesen ne óriás plakátok, hanem műalkotások által. A művészet láthatóvá tételével pedig szebbé teszik az ott lakók hétköznapjait, közvetlen kapcsolatot létesítve a művészet és az emberek között.
A szervezők három különösen elhanyagolt helyszínt szeretnének átváltoztatni. Ebből az első, a Flórián tér, már elkészült. A második befejezett helyszín a Városház Park fala, melyet péntek este adnak át hivatalosan, a LaLuz csoport és Pax fényfestésével kísérve.

A projekt harmadik, legfontosabb helyszíne, a Moszkva tér, festése valószínűleg június második felében kezdődik.

Így készült a Flórián tér: