György

Best of képző

2010.06.15. 18:47

Programkereső

A legfrissebb művészek munkákból nyílik kiállítás az Andrássy úton.
Best of Diploma 2010 - plakát
Best of Diploma 2010 - plakát

A legfrissebb ez alkalommal nem egy költői túlzás vagy egy retorikai fordulat, hanem a valóság pontos leképezése. A Múzeumok Éjszakáján nyitja meg ugyanis kapuit a Best of Diploma 2010 című tárlat, ahol a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (MKE) idén végzett tanulók munkáit tekintheti meg a nagyérdemű. A tárlaton minden szakról (festő, szobrász, képgrafikus, tervezőgrafikus és intermédia) láthatunk alkotásokat, de nem minden végzősét. A hatvan kiállítót komoly szakmai zsűri válogatta ki, így a frissen végzett művészek, a diploma mellett, első nem-tanulmányi megmérettetésükön is átestek.
A nyitónapon ráadásul más művészeti ágak képviselőinek tárlatvezetésével - Kocsis Ágnes, filmrendező, Keresztes Ildikó, énekes, Tornyi Ildikó, színművész és Varga Kinga, táncművész - kóstolgathatjuk a jövő (talán sztár) művészeinek munkáit.
A kiállításhoz, és a Múzeumok Éjszakájához, kapcsolódóan egyéb programok is várják az érdeklődőket, így rektori vezetéssel járhatjuk be az Egyetem épületét és az Epreskertet, sőt akár vásárolhatunk is műtárgyakat az árvízkárosultak megsegítésére hirdetett árverés keretében, amely este 21:30-kor kezdődik.

A kiállítás július 21-ig látható az Egyetem Barcsy-termében, Aulájában és az Epreskertben.