Ervin

Fotózzon ötvenéveseket!

2010.07.09. 17:17

Programkereső

Az ötven fölöttiek életét kívánja bemutatni a Koroltó fotópályázat.

Koroltó címmel hirdetett országos és regionális fotópályázatot a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. A pályázat célja, hogy a beérkező munkák segítségével bemutassák, hogy hamis sztereotípia, hogy az ötven-hatvan évesek élete már nem értékes, nem lehet teljes.
A fényképeket az alábbi négy nagy tematikus egység mentén küldhetik be a jelentkezők augusztus 30-ig. A pályázat részleteiről itt olvashatnak.
 

1. „Kivételes... Különleges". Ebbe a tematikába olyan idős emberekről készült portrékat várunk, akik környezetük szerint példamutatóak, érdekesek: nagyszülők, régi tanárok, mesterek, mentorok.

2. „Köz és társaság". Érdekes pillanatképeket, közösségi élmények megörökítését várjuk a nyugdíjas klubok, szociális intézmények világából, amelyek „szembemennek" a hagyományos megörökítéssel, a kiszolgáltatott, társnélküli, magányos idősképpel.

3. A „Staféta" tematikába idős emberek követendő, izgalmas szokásaira várunk példákat. Örülünk, ha ezen fotók azt is hangsúlyozzák, hogy mennyi energia és potenciális élmény rejlik a nemzedékek közötti párbeszédben, a közös együttlétekben.

4. A „Koroltó" negyedik fejezete, a „When I'm sixtyfour..." apropója, hogy az egykori Beatles generáció lassan betölti a 64. életévét: a lázadó fiatalokból idős emberek lettek. Olyan pillanatképeket, portrékat, önarcképeket várunk ebbe a képi fejezetbe, amelyek rámutatnak a fiatalság és az időskor örök dilemmáira.