Konrád, Tivadar

Megújul a Kovács Margit gyűjtemény

2010.08.17. 12:52

Programkereső

Változatlan tartalommal, de új formában várja a látogatókat ősztől a szentendrei Kovács Margit Múzeum.
Kovács Margit alkotása
Kovács Margit alkotása

Majd negyven éve, 1973-ban nyitotta meg kapuit a Kovács Margit Múzeum Szentendrén. Az elmúlt évtizedekben azonban nem sok változott az intézmény életében. 1979-ben kibővítették a hajdan a Vastagh családnak, ma a műtárgyaknak, otthont adó épületet, de a gyűjtemény modern formában történő bemutatására ez idáig nem voltak törekvések.
Ezen változtat most a múzeumot gondozó Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága. Terveik szerint nem csak az épület bővül, hanem a szolgáltatások köre is. Ezen változtatások közé tartozik, hogy ősztől a múzeumban interaktív formában juthatnak a látogatók információhoz, ráadásul több nyelven, emellett különösen nagy hangsúlyt fektetnek egy látogató- és családbarát múzeum kialakítására, amely célon belül kiemelt figyelmet szentelnek a gyerekek igényeinek. Végül, de nem utolsó sorban, a változtatások sorában meg kell említenünk, hogy egy külön teremben hiteles másolatok segítségével, a vakok és gyengénlátók is megismerkedhetnek a műtárgyakkal.

A megújult intézményt, a tervek szerint, ez év november 30-án Kovács Margit (1902-1977) születésének 108. évfordulója alkalmából adják át a nagyközönségnek.