Emőke

Primadonnák az Andrássy úton

2010.09.22. 15:45

Programkereső

LUK- Konténer Filmszínház Budapesten!
Konténer nyitó
Konténer nyitó

A konténer megfogalmazás némiképp pontatlan, ugyanis egy hírlapos bódét alakítottak át vetítőteremmé (bár a vetítőterem jelző meg túlzás a hatszékes kis bódéra). A hely méreteit taglaló részletek helyett lássuk a lényeget. Az újságosbódéból átalakított vetítőben egy, az Elmgreen és Dragset alkotópáros jegyezte, filmet nézhetünk meg. A Berlin-London bázisú alkotópáros, Michael Elmgreen és Ingar Dragset, a kilencvenes évek közepe óta dolgozik együtt. Sikereiket jól mutatja, hogy számtalan művészeti biennálén vettek részt, a Primadonnák pedig legutóbb a párizsi Pompidou Központban volt kiállítva.

A bő negyvenperces Primadonnák (eredeti címe: Drama Queens) egy színészek nélküli film, amiben az aktorok helyett hét 20. századi, emblematikus szobor szerepel, amik interakcióba keverednek egymással. Hogy ez élettelen tárgyak esetében mit jelent? Ki tudja, de egy szűk órát mindenképpen érdemes rászánni a kiderítésére, főleg úgy, hogy a „szereplőket" olyan alkotások ihlették mint Jeff Koons Nyúl, Alberto Giacometti Sétáló ember című szobrai vagy Andy Warhol Brillo doboza.

LUK- Konténer Filmszínház, VI., Andrássy út 1. A filmvetítések szeptember 18-a és 26- között, a minden órában kezdődnek, 12 és 20 óra között. A részvétel ingyenes. A projektről és a művészekről bővebben itt olvashatnak.