Csilla, Noémi

Ingyen látogatható a MODEM

2010.09.24. 18:23

Programkereső

Ingyenes belépőkkel ünnepli születésnapját a debreceni MODEM.
Panamarenko
Panamarenko

Szeptember 25-én, szombaton, ingyenes nyílt nappal ünnepli négyéves fennállását a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ, azaz a MODEM. Az évforduló alkalmából a látogatók egész nap, ingyen vehetnek igénybe minden programot, sőt minden századik vendég ajándékot kap. A jeles napon tehát ingyen tekinthetők meg az intézmény tárlatai, így Németh Hajnal legfrissebb 2003 és 2010 között készült, munkáit bemutató kiállítás és a belga kortárs művészet nagy öregjeként számon tartott Panamarenko munkáinak bemutatója is.
Bár Panamarenko neve hazánkban kevéssé ismert, a rendkívüli nap programjai mégis az ő kiállítása köré szerveződnek. Az ok egyszerű: Panamarenko alkotásai egy a technika és a művészet közötti vékony mezsgyén húzódnak, aminek az eredménye nem csupán izgalmas, hanem roppant látványos repülő szerkezetek, amelyek bemutatását ez alkalommal például Farkas Bertalan végzi majd.

A fentiek mellett koncertekkel, gyerekprogramokkal, múzeum robbantással és -csomagolással várják a szervezők az érdeklődőket.

A programokról bővebben a MODEM weboldalán olvashatnak.