Béla

Múzeumok Őszi Fesztiválja

2010.09.30. 15:12

Programkereső

A holnap induló programsorozat hat hétig kínálja az extra múzeumi programokat.
Múzeumok Őszi Fesztiválja_logo
Múzeumok Őszi Fesztiválja_logo

Aki még nem kóstolt virtuális békalevest, nem játszott Petőfi és Vörösmarty sakk-készletével, nem tudja ki az a malakológus, hogy hogyan kell viselni a fardagályt vagy a kámvás rokolyát, és kíváncsi például arra, hogy milyen egy barokk patika belső, annak ott a helye az idén ismét megrendezésre kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválján.

A fesztiválon ebben az évben már 170 múzeum vesz részt az ország számos pontján. Az állandó és időszaki kiállítások mellett a rendezvény ideje alatt beleshetünk a restaurátorok műhelyébe, feltárulnak a gyűjteményeket őrző raktárak és kalandozhatunk az épületek alatt húzódó titkos folyosókon. A lelkes múzeumbúvárok a pincétől a padlásig bejárhatják a múzeumépületeket, ahol addig láthatatlan munkatársakkal és ismeretlen múzeumi tevékenységekkel is találkozhatnak.

A programokra idén is várnak minden kicsit és nagyot, családokat, sőt egész osztályokat is, hiszen a szervezők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy megmutassák, a múzeumok falai közt is lehet legalább annyit tanulni, mint az iskolapadban. A kiállításokhoz gyakran készülnek oktatási programok, amelyeket a múzeumpedagógusok kifejezetten egyes korosztályok és tananyagok igényeihez szabnak. Ezzel lehetővé teszik, hogy a leckét a múzeumban, a műtárgyak között sajátítsák el a tanulók. A fesztivál novemberben zárul a szabadtéri múzeumok Márton-napi vigasságaival.

 A november 15-ig tartó programsorozat részleteiről a múzeumok weboldalain vagy itt tájékozódhatnak.