Sándor, Ede

Keleti modern fotók – Annemie Augustijns képei

2010.10.06. 16:59

Programkereső

A flamandok ismét megmutatják, mire képesek.
Annemie Augustijns: Mátraháza
Annemie Augustijns: Mátraháza

A tavaly megrendezett Futurspektív1 rendezvénysorozat után idén október 11. és november 10. között ismét megnyitja kapuit a flamand összművészeti fesztivál. Az ebben az évben is több helyszínen zajló programokon újabb tehetségek mutatják meg magukat. A fesztivál ugyan alapvetően a színházra és a kortárs zenére koncentrál, beleértve a legendás Laundry Day party másának budapesti megrendezését is, kiállítás is akad a kínálatban.
Méghozzá egy flamand fotóművész, Annemie Augustijns képeinek köszönhetően, aki egy hozzánk közel álló világ megörökítésére vállalkozott. Képeinek fő témája ugyanis a 21. századi Kelet-Európa. A fotók a megvilágosodás erejével hatnak, hiszen jóval többet tárnak fel a keleti blokk legutolsó évtizedéből, semhogy valamiféle vizuális történetírásként lennének jellemezhetők.
A képeken épületek szerepelnek, embereket viszont sehol sem látunk. A szállodák, múzeumok, házak belső terei hozzák létre azt az atmoszférát, amelyben hiánya által mutatkozik meg a kelet-európai ember és az a modernizmus, amely egyszerre tűnik izzadságszagúnak, idejétmúltnak és faragatlanul örökkévalónak.

A Futurspektív2 Fesztivál programjairól bővebb információkat itt olvashatnak.

Ost. Modern - Annemie Augustijns fotói
Lumen Galéria
Nyitva: október 11. ‒ november 10.