Gertrúd, Patrik

Tízéves a Raiffeisen Galéria

2010.10.25. 11:01

Programkereső

Kereken egy évtizede nyílt meg a Raiffeisen Bank Duna-parti székházában az azóta is folyamatosan működő galéria, mely az évek során az egyik legnagyobb támogatója, és mértékadó fóruma lett a hazai kortárs képzőművészetnek. Tekintse meg november 3-tól Halas István kiállítását a Raiffeisen Galériában!

A bank által felkért neves kurátoroknak köszönhetően, a Raiffeisen Galéria immáron tíz éve következetes irányvonalat képvisel és az egyik legnagyobb támogatója, mértékadó fóruma lett a hazai kortárs képzőművészetnek.

Halas István
Halas István

A galériában, évi 5-6 alkalommal, a magyar kortárs képző- és fotóművészek legjobbjaitól állít ki. A bankszékház kiállító terében többek között olyan művészek munkáit tekinthette meg a művészetszerető közönség mint El Kazovszkij, Bukta Imre vagy Bernát András.

Hatvan művész mintegy 1700 kiállított alkotása a Galériában, közel száz művész 287 alkotása a bank gyűjteményében - ha pusztán a számok tükrében kellene mérleget vonnunk, ezt is írhatnánk. A felsorolás oldalakat töltene meg, köszönhetően annak, hogy a Raiffeisen Galéria folyamatosan teret ad a legmodernebb művészeti áramlatoknak és az új tehetségeknek.

A banknak a Raiffeisen Galériával elért tízéves sikertörténetét azonban az a tény is jellemzi, hogy egyike azon kevés gazdasági társaságnak, amely következetesen magas művészi színvonalon szervez kiállításokat. A Raiffeisen progresszív művészetszemléletét, és a művészek körében való elismertségét mi sem tükrözi jobban, mint hogy mára már több művész is hely-specifikusan, a banki kiállító tér adottságait figyelembe véve készíti munkáit.

Hasonló hozzáállás eredménye az is, hogy a bank gyűjteménye komoly pozíciót foglal el a budapesti intézményi anyagok között. A gyűjteményt még a bécsi Magyar Kulturális Intézet is meghívta egy kiállításra, ami nemcsak a kortárs magyar művészet számára jó hír, de annak is bizonyítéka, hogy a Raiffeisen példaértékűen vette ki a részét az utóbbi tíz évben a magyar gazdasági szféra kulturális szerepvállalásából.

November 3-tól tekintse meg Halas István kiállítását a kortárs magyar képzőművészetnek immár 10 éve otthont adó Raiffeisen Galériában! 

A kiállításokról bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatnak.