György

Az ABBA Győrbe jön

2010.11.02. 13:42

Programkereső

Győrben állítják ki az ABBA World című kiállítást.

A svéd zenekar pályafutását bemutató interaktív tárlat december 4-én nyitja meg kapuit a győri ETO Parkban. Az ABBA 1972-től 1982-ig tartó pályafutása során  soha nem járt Kelet-Európában, holott roppant népszerű volt a térségben.

A magyarországi kiállítás 1200 négyzetméteren épül fel és egy „érzelmi utazást" ígér a látogatóknak. A helyszínen folyamatosan szól majd a zene, egyedi videókat vetítenek, emellett olyan fotókat és soha nem látott relikviákat mutatnak be, amelyek a tagok személyes gyűjteményéből származnak.

Az ABBÁ-t 1972-ben alakította a már korábban együtt zenélő Björn Ulvaeus és Benny Andersson, miután bevettek a csapatba két énekesnőt, Agnetha Fältskogot és Anni-Frid Lyngstadot. 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált, és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. Pályafutásuk során több mint száz dalt jelentettek meg és mintegy 350 millió lemezt adtak el. Legnagyobb slágereik a Mamma Mia, a Honey Honey, a Dancing Queen, a Money Money Money, a Knowing Me Knowing You, a Super Trouper, a Waterloo és a The Winner Takes It All.