Konrád

Gyönyörű trendi emberek

2010.11.12. 17:37

Programkereső

Videós divatnak ad helyet a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban.

Divatvideó-verseny, interaktív installációk és vetítések is várják az érdeklődőket hétvégén a Ludwig Múzeumban és a Merlin Színházban. Az első Fashion Video Festivalon a magyar pályamunkák vetítése mellett a versenyen kívüli információs vetítéseken számos, itthon még be nem mutatott nemzetközi videoanyag is látható lesz. Szombaton például Kathryn Ferguson tart vetítéssel egybekötött előadást a Ludwig Múzeumban, a video- és filmkészítő a divatvideó műfajáról, jelenéről, eddigi munkáiról és tapasztalatairól, a divatvideó fejlődési lehetőségeiről. A kerekasztal-beszélgetésen a divatvideó műfaja és szerepe kerül górcső alá, a résztvevők értékelik a levetített anyagokat, az előadásokat és a fesztivál szerepét. A látogatók interaktív és statikus divatinstallációt tekinthetnek meg a konferenciateremben.
Vasárnap a Merlinben 17 órától reggelig látható a fluoreszcens fal interaktív installáció és a divatbabamontázsok, lesz külföldi és hazai információs vetítés, valamint itt rendezik meg a díjátadó gálát 21 órától.
A divatvideó mint műfaj az elmúlt pár évben vált az egyik legnépszerűbb divatreprezentációs médiummá. Látványossága, költséghatékonysága és széles körű elérhetősége miatt a tervezők lépést tarthatnak az online média és közösségek által motivált változásokkal, munkáikat a zártkörű divatbemutatók közönségén túl a legszélesebb rétegek számára juttathatják el.