Csilla, Noémi

Komódtól a karikagyűrűig

2010.11.22. 00:49

Programkereső

Festmények, dísztárgyak, szecessziós lakásdíszek, ékszerek, bútorok, étkészletek, szobrok, kilimpárnák, tálak, papírnehezékek, falikarok – és még százféle kincs várja a régiségek rajongóit 2010. december 2-től 5-ig a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásáron, mely idén visszatér a Néprajzi Múzeum falai közé.
Antik Enteriőr
Antik Enteriőr

December első hétvégéjén - az ünnepi készülődés, a csillogó karácsonyi fények és az adventi vásárok idején - az Antik Enteriőr kiállítói is gyűjteményük legjavával készülnek a kiállításra. A vásáron antik bútorok, csillárok, szőnyegek, textíliák, értékes szobrok, festmények, grafikák, nyomatok, metszetek, képkeretek, régi képeslapok, könyvek, térképek, különleges dísztárgyak, ezüsttárgyak, üvegtárgyak, porcelánok, egyedi ékszerek és drágakövek, ritka érmék, értékpapírok, fegyverek, néprajzi tárgyak, játékok, órák, technikai régiségek sokaságát kínálják a kiállítók a műgyűjtőknek és az érdeklődőknek. A kiállított alkotásokat persze nem csak megcsodálni lehet: a komódtól a karikagyűrűig mindenki megtalálja a kedvére való és pénztárcájának megfelelő, karácsonyi ajándéknak is kiváló műtárgyat. A kiállítók közt megtalálhatók a szakma ismert és fontos szereplői - a neves galeristák, műkereskedők, árverező házak, lakberendező stúdiók, restaurátorműhelyek mellett művészeti magazinok és albumok kiadóival, belsőépítészeti és lakberendezési lapokkal, gyűjteményeket feldolgozó kiadványokkal is találkozhatnak a látogatók.

Kérdésünk: Hol rendezték meg az elmúlt három évben az antikvitás-kiállítás és vásárt?

A helyes választ november 29-ig megjelölő olvasóink közül hárman partnerükkel együtt a Fidelio.hu vendégeként vehetnek részt az eseményen.