Csilla, Noémi

Antik Enteriőr újra a Néprajzi Múzeumban

2010.11.23. 14:07

Programkereső

Régi helyszínen, új fényben tündököl a XIV. Antik Enteriőr régiség kiállítás és vásár.

Az ember bármennyire is értékeli a modern műalkotások intellektuális kihívásait vagy értékeli a modern design tárgyak ötletességét és humorát, egy antik tárgy mindig is le fogja venni a lábáról. A régi bútorok, szőnyegek, használati tárgyak és ékszerek látványa egyrészt otthonos, másrészt egy olyan korból származnak, amikor még ismeretlenek voltak a gép gyártósorok, így megjelenésükkel nemcsak a régi korok stílusát és hangulatát képviselik, hanem az egykor volt kézművesek szaktudását is dicsérik.

Kiváló tárgyakból pedig nem lesz hiány a XIV. Antik Enteriőrön, amely egy hétvége erejéig szőnyegekkel, csillárokkal, bútorokkal, ékszerekkel és a Kelet csodáival tölti meg a Néprajzi Múzeum termeit. A gazdag tárgykínálat persze érthető: garantálja a számos kiállító (amelyek között ugyanúgy helyet kapnak az antikváriusok, mint a régiségkereskedők és a galeristák), emellett ne feledjük, hogy nyakunkon a karácsony, és ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy igazán maradandó és értékes ajándékkal lepjük meg szeretteinket.

Az elegancia garantált, a kiállítás ideje alatt végig bár üzemel majd és forró italokból sem lesz hiány. A BÁV Zrt. jóvoltából pedig mód nyílik rá, hogy ingyenes becsültessük fel értékeinket, ráadásul idén is kisorsolnak a látogatók között egy 300 ezer forint értékű, egy unciás aranytömb. Úgyhogy mindenképpen érdemes ellátogatni a Néprajzi Múzeumba, akár csak a látványért is, de az is lehet, hogy a jegyváltással megoldódik a karácsonyi ajándékozással kapcsolatos összes problémánk.

XIV. Antik Enteriőr kiállítás és vásár
Néprajzi Múzeum
Nyitva: december 4-5.