Konrád, Tivadar

Jótékonysági árverés az Art Fairen

2010.11.24. 09:15

Programkereső

Kortárs képzőművészekkel közösen alkothatnak a Bátor Tábor gyermekei a Műcsarnokban.

A négy napig tartó Budapest Art Fair kortárs művészeti kiállításon és vásáron a bátortáboros gyerekek Wahorn Andrással, Verebics Katalinnal, Csiszér Zsuzsival és Karácsonyi Lászlóval alkothatnak együtt. Az elkészült műveket a Műcsarnok előterében kiállítják, majd egy aukción ‒ ahol az ajánlatokat a Bátor Tábor önkéntesei rögzítik ‒ elárverezik. A képekből származó bevételt a daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány a 2011-es programok szervezésére fordítja.

Mint Kun Zsuzsanna, az alapítvány marketing koordinátora elmondta, a gyerekek péntek este ráadásként speciális tárlatvezetésen vehetnek részt, majd ismét közös alkotásba kezdenek a kortárs művészek társaságában, végül mindenki a múzeumban alszik hálózsákban.

A 2001-ben alapított Bátor Tábor ingyenes, komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással vagy vérzékenységgel kezelt gyermekek és családjaik részére nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal pedig hétvégi családi táborok formájában. A Hatvan szélén található táborban az elmúlt tíz évben, szakértő csapat közreműködésével 3000 beteg gyermek vehetett részt olyan programokon, amelyeket betegségük miatt máshol nem tudtak volna kipróbálni. Mára a képzőművészet is az élményterápiás tevékenységek fontos részévé vált.