Zita, Mariann

Pest helyett Budán a Godot

2011.01.10. 11:57

Programkereső

Tizenegy év után partot váltott a Godot Galéria.

A Godot Galéria több mint egy évtizedet töltött a Madách téren. A kiállítóhely neve összefonódott a Godot kávézóval és ezen keresztül némiképpen a stand up comedy-vel. Hogy ebből a többfunkciós létből mit visz tovább a galéria, azt nem tudni, ami biztos, hogy január 19-én, este 8 órakor nyitja meg kapuit az új Godot Galéria a XI., Bartók Béla út 11. szám alatt.

Az új helyszín első kiállítása egy több mint két tucat művész munkáit felvonultató csoportos tárlat lesz a galéria művészeinek és fiatal alkotók munkáiból, amelyeket magángyűjtők eladásra kínált képei egészítenek ki. Így született meg az igen hosszú kiállítói lista, többek között olyan nevekkel, mint Bukta Imre, El Kazovszkij, Nagy Kriszta ‒ xT, Győrffy László, Szurcsik József vagy Váli Dezső. A Zacc címet viselő tárlaton pedig nemcsak nézhetik, hanem az érdeklődők meg is vásárolhatják a képeket, amelyek árai a szervezők ígérete szerint a "karácsony utáni leértékelésekét" fogja idézni.

A kiállítás február 26-ig látogatható. Atárlat megnyitóján a dokumentumgyűjtőknek egy különlegességgel kedveskedik a galéria: néhány példánnyal a korábbi meghívókból.