Ágnes

Az én Lánchidam

2011.02.23. 07:39

Programkereső

Pénteken adják át a Magyar Nemzeti Múzeum fotópályázatának díjait.

A fotópályázatot a múzeum a Széchenyi-kiállításhoz kapcsolódóan hirdette meg Az én Lánchidam címmel. A megmérettetésre ötszázan jelentkeztek több mint 1600 fényképpel, ami, ahogy a szervezők fogalmaztak, „bizonyítja, hogy a Széchenyi Istvánt évtizedekig foglalkoztató Lánchíd varázsa máig tart."

Patkós Tamás: Sokak által inspirálva
Patkós Tamás: Sokak által inspirálva

A pályázati anyagokat egy három tagú zsűri bírálta el, amelyben Kiscsatári Marianna, a múzeum Történeti Fényképtárának munkatársa, Fejér Gábor fotóművész és Hargita Nándor, az indafoto.hu munkatársa kapott helyet.

A Samsung Zrt. által felajánlott fődíjat Patkós Tamás Sokak által inspirálva című felvétele nyerte el, a Magyar Nemzeti Múzeum díját Lakatos Benedek Emberkéz alkotta, valamint Tóth Csaba Ködfény című művéért ítélte oda a zsűri, míg a Budapesti Turisztikai Hivatal díját Toldy Miklós kapja Képeslap című fotójáért. A zsűri különdíjjal jutalmazta Bagics Gábor Árnyak, Kálló Péter Lebegés és Simó Szabolcs Csend című munkáját.

Lakatos Benedek: Emberkéz alkotta
Lakatos Benedek: Emberkéz alkotta

Az ünnepélyes eredményhirdetést és a díjátadót pénteken tartják a múzeum kupolatermében. Az ekkor bemutatott, több száz darabból álló, vetített fényképválogatást szombattól a múzeum közönsége is megtekintheti a Széchenyi világai című időszaki kiállítás részeként.

A Széchenyi István halálának 150. évfordulójára megrendezett, több mint négyszáz történeti emléket felvonultató Széchenyi világai című tárlat és a hozzá kapcsolódó Az én Lánchidam című fotótárlat március 6-ig látogatható.