Mátyás

Három hónap, hetvenezer látogató

2011.02.27. 15:56

Programkereső

Munkácsy Krisztus-trilógiája az MNG többi tárlata iránt is fokozta az érdeklődést.
Munkácsy Mihály: Golgota (1884)
Munkácsy Mihály: Golgota (1884)

Az elmúlt három hónapban már több mint 70 ezren tekintették meg Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiáját a Magyar Nemzeti Galériában. A látogatók közül több ezren nem csupán a trilógiát nézték meg, hanem a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításaira, valamint másik időszaki tárlatára is kíváncsiak voltak.

Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt (1881)
Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt (1881)

A látogatók csaknem egyharmada tárlatvezetéssel egybekötve nézte meg a kiállítást. A galéria munkatársai mintegy kétszáz alkalommal kalauzolták az érdeklődőket a kiállított műalkotások között, amely átlagosan napi három tárlatvezetést jelent. A közlemény kitér arra is, hogy áprilisban megkezdődik a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításainak felújítása, újjárendezése. Ennek a folyamatnak az első lépése a Munkácsy Mihály és Paál László művészetét bemutató teremsor átalakítása, ezért ez a kiállítási rész március 20-tól nem lesz látogatható. A kiállítás megújult formájában előreláthatólag októberben nyílik meg a közönség előtt.

Munkácsy Mihály: Ecce Homo (1896)
Munkácsy Mihály: Ecce Homo (1896)

A Krisztus-trilógia és az állandó kiállítások mellett jelenleg két időszaki tárlat várja még a látogatókat. A XIX. Nemzet és művészet. Kép és önkép április 3-ig, a Festmények papíron Akvarellek a Grafikai Gyűjteményben 19001950 című pedig október 16-ig látogatható.