Emőke

Ingyenes szombat a Néprajzi Múzeumban

2011.03.05. 09:22

Programkereső

A kiállítások mellett a múzeumi munka hétköznapjaiba is betekinthetnek a látogatók.

A látogatók többek között megtekinthetik a Néprajzi Múzeum tulajdonában álló szicíliai kordékat, betekintést nyerhetnek a restaurátorok és a muzeológusok munkájának részleteibe és megismerhetik a múzeum könyvtárát.

Szicíliai kordé
Szicíliai kordé

Az Élő népművészet és a (M)ilyenek a finnek? című kiállításokhoz tárlatvezetések is kapcsolódnak, a délután folyamán pedig Képek, cigányok, cigányképek, illetve Liszt Ferenc és a „czigány zene" címmel tartanak az intézmény 2011-es roma tárgyú kiállításaihoz kapcsolódóan előadásokat és beszélgetéseket és bemutatják a múzeum új kiadványait is. A gyermekeket és a fiatalokat múzeumpedagógiai, drámapedagógiai és kézműves foglalkozásokkal várják, amelyek keretében megismerkedhetnek például a tavaszi ünnepkörrel, európai népek meséivel és a roma kultúrával is. A múzeum munkatársai a szakma képviselői számára is színes programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel készülnek.

Xántus Jánost 1872. március 5-én nevezték ki a Magyar Nemzeti Múzeum Ethnográphiai Osztályának igazgató-őrévé. A Néprajzi Múzeum ezt a napot ünnepli évről-évre születésnapjaként. A jeles napon az érdeklődők a múzeum valamennyi kiállítását, rendezvényét ingyen látogathatják és a kiadványokat is kedvezménnyel vásárolhatják meg.