Hella

Extra szombat a Falk Miksa utcában

2011.04.09. 15:36

Programkereső

Immár tizedik alkalommal várják programokkal az érdeklődőket a Falk Art Fórumon.

Kiállításmegnyitók, interaktív séta, koncertek és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket a 10. Falk Art Fórum - Antik és Modern Művészeti Fesztiválon a budapesti Falk Miksa utcában.

A Haas Galériában a Modern klasszikusok, klasszikus modernek sorozat VII. állomása, a Moró Antikban japán fametszeteket bemutató Szamurájoktól a cseresznyevirágig című tárlat, a Prestige Galériában a Klimó Károly műveit, a Bumbum Galériában a Mattis-Teutsch János alkotásait felvonultató kiállítás nyílik.

Az utca százéves házait bemutató interaktív sétára várják az érdeklődőket, a gyülekezés a Moró Antik előtt lesz 14.30 és 16.30 órakor. A Nagyházi Galériában Csupor István, a Néprajzi Múzeum főmunkatársa mutatja be az aukció néprajzi anyagát, Bächer Iván író a Balassi Bálint utca 21-23. számú házairól mesél, a Dénes Szőnyeg Galériában Dénes Sándor tart előadást távol-keleti útjáról.

Múzeumkommunikációs foglalkozásokat tartanak a Budapest 100 program keretében a 6 és 100 év közöttieknek, Konrád Miklós a Bútorstílusokkal ismerteti meg a látogatókat, akik a Stoll-Art Galériában a kiállító művészek vezetésével tekinthetik meg a tárlatot. A Rocaille-ben Szabó Krisztián porcelánfestő tart bemutatót, a Hollóházi Porcelán Mintaboltban bárki kipróbálhatja a porcelánfestést, a Joan Ékszergalériában Hári Anikó ékszerei, a Magyar Kerámia Galériában Magyar Art Deco kerámiakiállítás, az Anni Dominiben Dobozkiállítás, a Wladisban Kolostormunkák várják a látogatókat.

A színpadi programok között a Salsa Tropical Tánciskola, a Playground improvizációs együttes és a Tücsök zenekar műsora is szerepel. A Haas Galériában Linda Sue Moshier és Weszely Ernő, a Pintér Galériában a Makán és Robinzon Kruzó ad koncertet; a Falk Miksa utcában a Tóth Aladár Zeneiskola fuvolaegyüttese, verklisek és operadallamok is szórakoztatják az érdeklődőket. A gyerekek részt vehetnek improvizációs játékokban, arcfestésen, elképzelhetik és lefesthetik az utca százéves házainak és egykori lakóinak történetét.