Dezső

Más képek, más terek

2011.04.20. 21:42

Programkereső

Ismét Portfolio Points, ismét különleges kiállítóhelyeken.
Portfolio zsűri: Klementz Kata, Winkler Nóra, Aknai Katalin
Portfolio zsűri: Klementz Kata, Winkler Nóra, Aknai Katalin

Idén negyedik alkalommal töltik meg kiállítások Budapest kocsmáit és szórakozóhelyeit a Portfolio Points rendezvénysorozat keretében. A szervezők elképzelése egyszerű volt, ám a kivitelezése mégsem ment minden zökkenő nélkül. Pedig csak arra gondoltak, hogy ki kéne vinni a kortárs művészetet a galériák világából a hétköznapok közegébe, hogy azok is találkozhassanak a kortárs alkotók munkáival akiknek vagy idegen a galériák világa vagy eszükbe sem jutna elmenni egybe, mert azt gondolják, hogy a kortárs művészet úgyis érthetetlen és magas nekik.

Portfolio1
Portfolio1

A nehézségek ellenére a terv valóra vált és sikert aratott úgy a közönség mind a befogadóhelyek körében, amelyekből idén már hatvan darabbal büszkélkedhet az április 19-e és 23-a közötti Portfolio Points. Mint Jankovics Barnabás, a program főszervezője, elmondta a szépszámú részvételben minden bizonnyal része van annak is, hogy a befogadó helyek maguk választhatják ki a portfólióból, hogy kit szeretnének kiállítani, véleményük szerint melyik művész passzol hozzájuk. A befogadóhelyek pedig mint említettük nem galériák, hanem kocsmák, pontosabban zömében kávézók és kocsmák, amik mellett bőven elfér pár design bolt is. A helyek és a kiállító művészek számát tekintve nehéz lenne a felsorolás, a teljes lista megtalálható itt, ahogy a folyamatosan nyíló kiállítások időpontjai is.

Portfolio2
Portfolio2

A különleges helyszínek sorát bővíti a LOFFICE, ahol a Portfolio Points-hoz kapcsolódó Portfolio Review pályázat elődöntőseinek és nyerteseinek munkái láthatók. A pályázatra 53 alkotó jelentkezett, amiből a zsűri (Aknai Katalin, Fenyvesi Áron, Nemes Attila, Winkler Nóra) végül kilenc művészt (Balázs Imre Barna, Felsmann István, Koralevics Rita, Navratil Judit, Korcsmár Eszter, Réthelyi Prikkel Tamás, Dömölky Dániel, Bácsi Róbert László, Szurcsik Erika) nyilvánított győztesnek, melyek a továbbiakban egy egészen érdekes vándorkiállításra indulnak.

Portfolio3
Portfolio3

 A Klementz nővérek által vezetett BAH (Bring the Art Home) program keretében különböző nagyvállalatok irodáinak és tárgyalóinak falát fogják díszíteni, kiteljesítve az eredeti gondolatot, hogy a kortárs képzőművészet kimozduljon a hétköznapokba.