Bernát, Felícia

Pályázzon kiállításra!

2011.04.27. 17:06

Programkereső

Egyéni- és csoportos tárlatokra írt ki pályázatot az Újlipótvárosi Galéria.

Az Újlipótvárosi Klub-Galéria, a JAMK, Városház- és RAM Galériák kortárs képzőművészeti tárlatokra írt ki pályázatot, melyek célja, hogy a megvalósuló kiállítások„egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat" mutassanak be.
Minden pályázó legfeljebb öt művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával és részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy maximum ötmondatos kiállítási szinopszissal pályázhat. A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri és a galériák vezetője együtt bírálják el.
A kuratórium összesen 38 - egyéni, páros vagy csoportos - kiállítás megvalósulásának biztosít teret és lehetőséget, ami magában foglalja a szervezést, a kivitelezést és lebonyolítást. A kuratórium szakmai döntése alapján a hat legtöbb szavazatot kapott pályázó önálló kiállítási lehetőséget kap az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2012 áprilisától kezdődően.

A kuratórium külön figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és vagy alkotó művészek pályaműveinek, ezek közül a hat legkiválóbb a legmagasabb protokoll helyszíneken - RAM és, Városháza -, önálló kiállítás formájában mutathatják be alkotásaikat. (A pályázatra kizárólag fotó-, festmény vagy grafikai anyagot várunk)
A kuratórium a fenti kiállítási lehetőségektől teljesen függetlenül csoportos, a következő témák szerinti gyűjteményes kiállításához is vár pályaműveket:


1. Bohócok, artisták, idomárok, azaz „cirkusz az egész világ"
2. Hommage á Radnóti Miklós
3. Végpontok
4. Számmisztika és numerológia
5. XXI. századi miniatúrák
6. Múlt és jelen a XIII. kerületben
7. Ex libris, 2012
8. Zene - képek
9. Színház az egész világ
10. Adventi képzőművészeti vásár december első két hétvégéjén

A pályázatokat személyesen vagy postán katalógus/CD/DVD formájában és/vagy e-mailen a kult13@windowslive.com címre várják, ahogy az esetleg felmerülő kérdéseket is.

A pályázatok leadási határideje: 2011. május 15., a pályázókat május 31-ig értesítik az eredményről.