Fülöp, Evelin

Egy év, sok kastély

2011.05.02. 14:07

Programkereső

„Egy év kastélyainkban” címmel indított programsorozatot a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.

Kastélylátogatásra felhasználható éves bérleteket bocsátott ki a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága. Ráadásul az igen jutányosan megvásárolható éves kártyák (Felnőtt: 4000 Ft/év Duo kártya: 6000 Ft/év, Családi kártya: 7000 Ft/év, Diák: 2000 Ft/év, Céges: 14000 Ft/év) nem csak az adott épületek megtekintésére jogosítják fel a tulajdonosukat, hanem azon kiállításokra is, amelyek az adott intézményen belül láthatóak.

Füzérradványi kastély
Füzérradványi kastély

A szervezők reményei szerint a kártya az általuk megjelölt összes célt maradéktalanul teljesíti majd. Így mindenki számára elérhetővé válnak Magyarország kiemelkedő értékű műemlékei, másrészt a kártya vásárlása révén mind a magánszemélyek, mind a vállalatok lehetőséget kapnak arra, hogy a bérletek vásárlásával mecénásai lehessenek a hazai műemlékvédelem ügyének.

Az „Egy év kastélyainkban" kártyák megvásárolhatók a látogatható műemlékekben és a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága központjában, illetve átutalással is, amely esetben a megrendelést követően a kártyát a megadott címre postázzák.