Eszter, Eliza

Rippl-Rónai buli Kaposváron

2011.05.26. 08:00

Programkereső

Festők Városa Hangulatfesztivál néven szerveznek programsorozatot Rippl-Rónai József tiszteletére.

A Festők Városa Hangulatfesztivállal tiszteleg Rippl-Rónai József (1861-1927), a posztimpresszionista és szecessziós festészet legnagyobb magyar képviselőjeként számon tartott kaposvári festőóriás művészeti öröksége előtt szülővárosa, Kaposvár. A május 26-28-között tartott háromnapos rendezvényt a festőművész születésének 150. évfordulójára emlékezve rendezik meg.

Rippl-Rónai József: Festő modellekkel
Rippl-Rónai József: Festő modellekkel

Több helyszínen mintegy félszáz program, kiállítások, szabadtéri rendezvények sora várja az érdeklődőket, akik a lámpaoszlopokon kaposvári költők verseit olvashatják, és kézművesek munkáiból is válogathatnak. Különösen színes lesz a zenei program, amelyben helyet kapott csángó táncház, a Magashegyi Underground, az Anselmo Crew, a Babos Gyula Trió és Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor „Latin" kettőse is.

A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz a Vaszary Képtár kiállítása, ahol az Antal-Lusztig gyűjteményből válogatott Rippl-Rónai József és Medgyessy Ferenc alkotásait ‒ 59 Rippl-Rónai képet és a vele baráti kapcsolatot ápoló Medgyessy Ferenc szobrászművész 15 munkáját ‒ láthatják az érdeklődők.