Dezső

Szent Iván éj kétszer

2011.06.10. 09:04

Programkereső

Idén két hétvégén is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját.

Az elmúlt években minden esztendőben egyre feljebb ívelt a Múzeumok Éjszakája népszerűsége, oly annyira, hogy 2010-ben már 450 ezer látogatója volt a rendezvénynek. Ezt a tényt maguk a szervezők sem hagytak figyelmen kívül, így megszületett a Múzeumok Őszi Éjszakája ötlete, idén pedig újabb elemmel bővült a különleges múzeumi repertoár: egy éjszaka helyett két alkalommal is Éjszakázhatunk idén nyáron. 

Múzeumok Éjszakája 2011_2
Múzeumok Éjszakája 2011_2

A duplázás határai időben és földrajzilag egyaránt pontosan meghúzhatóak. Június 18-án a vidéki helyszínek várják programmal az érdeklődőket, míg június 24-én Budapesten éjszakázhatunk múzeumokban. A két napon együttesen mintegy háromszáz intézmény várja a látogatókat, így részletes programajánlóra nem is vállalkoznánk, de kedvcsinálónak álljon itt pár igazán különleges ajánlat. Az egri várban tárlatvezetéseket tartanak a kazamatákban, Pécsett fáklyás kiránduláson vehetünk részt a Jakab-hegyen, ami nem csak sportprogramnak nem utolsó, de séta közben egy szakszerű régészeti előadást is végighallgathatunk, míg Kecskeméten optikai játékokat építhetnek kicsik és nagyok.

Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatóak, míg Budapesten a rendezvény egységes karszalagbelépővel látogathatók (felnőtt belépő: 1400 Ft, gyerek 600 Ft, 6 éves kor alatt a belépés ingyenes). A karszalag belépést biztosít a csatlakozott budapesti intézmények minden programjára és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Budapesten a karszalag 2011. június 24-én a rendezvények ideje alatt a látogatók igénybe vehetik az öt különböző útvonalon, 18:00-02:30 óra között közlekedő Múzeumbuszokat, valamint 16 óra és hajnali 5 óra között a BKV bármely menetrend szerinti járatát. A karszalagok megvásárolhatóak a programban résztvevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, illetve együttműködő partnerünk, a BKV jegypénztáraiban. 

A Múzeumok éjszakájában résztvevő intézmények elérhetőségeit és a részletes programot itt találják.