Zelma, Rajmund

Belvárosi Bridge

2011.07.01. 07:45

Programkereső

Koncertek, felolvasóest, kiállítás vagy shopping? A hétvégén bármelyiket választhatjuk a Belvárosban.

Ezen a hétvégén sem a strand tűnik a legjobb programnak, de a városba szorulva sem kell a tévé előtt tölteni a hétvégét a Kultur Bridge rendezvényeinek hála. A háromnapos eseményen a látogatók különböző stílusú produkciókat láthatnak üzletekben, vendéglőkben, galériákban, múzeumok belső és külső tereiben, az utcán és játszótéren a Király utca és az Andrássy út mentén.

Pénteken a látogatók megtekinthetik Szipál Martin életmű-kiállítását, részt vehetnek a 20 órakor kezdődő VAM Party-n is, ahol Sagi Rei érzelmes dalait hallhatják. Este az Andrássy úti divatboltok nagy kedvezményekkel várják a vásárlókat. A vásárlást koktélbemutató, haikukiállítás, öltözködési tanácsadás és fotózás színesíti. Az Írók Boltjában felolvasóest lesz, az Operaház előtt pedig fél 10-től a GoBe Társulat mutatja be a Négy Liszt Portré című táncelőadást a Liszt Év tiszteletére.

Amii Stewart
Amii Stewart

Szombaton többek között Lőrincz György szaxofonjátéka, Grecsó Zoltán táncprodukciója, zumba party, kendo és brazil jiu-jitsu bemutató várja az érdeklődőket, kihirdetik a Kultur Bridge pályázat nyerteseit is és a programsorozat legnagyobb zenei eseménye is ehhez az estéhez kötődik: Amii Stewart koncertje a VAM Design Centerben. Napközben a Király utcai játszótéren bemutatkozik a Magyar Madártani Egyesület, a gyerekek agyagos és origami foglalkozásokon vehetnek részt, valamint a GoBe Társulat Fából faragott királyfi című előadását tekinthetik meg. 

A Kultur Bridge nemzetközi kulturális fesztivál olyan európai városokban rendez interkulturális programsorozatot, ahol a híd szerves része, szimbolikája a városképnek.