Zelma, Rajmund

Tarolt a szecesszió

2011.07.12. 07:59

Programkereső

Egy hét alatt elfogytak a helyek a Szecessziós sétákra.

A Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén május elejéig volt látható a három szecessziós építész ‒ Antoni Gaudí, Victor Horta és Lechner Ödön ‒ életművét bemutató összesen 45 óriásfotó. A kiállítás anyagát először Barcelonában, majd Budapesten, legvégül pedig Brüsszelben mutatták be, a tárlat része volt a soros uniós elnökségi programoknak. A rendhagyó kiállításhoz kapcsolódva a Hungarofest szecessziós sétákat és kincskereső játékot is indított, amelyekre annyian jelentkeztek, hogy már csak az angol nyelvű vezetésekre van hely Budapesten.

Iparművészeti Múzeum
Iparművészeti Múzeum

Az ingyenes vezetett séták alkalmával bemutatják az érdeklődőknek Budapest szecessziós jellegzetességeit, a századforduló világának építészeti remekeit. A program rendkívüli népszerűsége miatt előzetes regisztrációhoz kötötték a jelentkezést. Bár a séták szeptemberig tartanak, a magyar nyelvű vezetett utakra a férőhely egy hét alatt betelt, így már csak angol nyelvű túrákra fogadják a jelentkezéseket.

Korlátlan létszámban lehet viszont részt venni az októberig tartó Szecessziós kincsvadászaton, amelynek keretében a szervezők által elrejtett tíz darab kincsesládát kell megkeresni Budapest egy-egy szecessziós épületében, amihez akár szecessziós piknikes kosarat is rendelhetünk a szervezőktől, de arra is van mód, hogy virágmintás biciklit bérelve járjuk végig az állomásokat. A további részleteket és a kincskereső játékhoz szükséges koordináták itt olvashatják.