Konrád, Tivadar

Extra péntek a Várban

2011.08.03. 08:43

Programkereső

Izgalmas péntek estét ígér a Magyar Nemzeti Galéria.

Újból eltelt egy hónap, hogy elérkezzen a következő első péntekje, amikor hosszabb nyitva tartással és extra programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Nemzei Galéria. Ezen péntekeken, augusztus 5-én, este tízig látogatható az épület és a kiállítások, de az egyszerű tárlatlátogatás mellett más programokat is kínálnak az érdeklődőknek. 

Markó Károly: Campagnai táj
Markó Károly: Campagnai táj

Ezek közé tartoznak a tárlatvezetések, amelyekkel most a klasszikus tematikába illeszkedő A Markó Károly és köre ‒ Mítosztól a képig és a Munkácsy: Krisztus-trilógia című kiállítások mellett a Galéria két kortárs tárlatát, a Privát labirintusok és a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának éves beszámoló kiállítását, a Magáért beszél című kiállítást is megtekinthetjük. Ez alkalommal ráadásul a tárlatvezetések egy különleges lehetőséggel bővülnek ki: a két nagy időszaki kiállítás jelnyelvi tolmácsolással is megtekinthető, a tapintható tárlaton pedig a látássérült látogatók Braille írással készült vezető segítségével ismerkedhetnek meg a Galéria legszebb szobraival.

Azonban azoknak is jut plusz program, akik önállóan szeretnek ismerkedni a műalkotásokkal. Kreatív foglalkozás, filmvetítés és koncert is szerepel a péntek esti programban, sőt a kupolába is felmehetnek a látogatók, ahogy ez alkalommal az egyébként csak előzetes bejelentkezéssel látogatható Habsburg Nádori Kripta is nyitva lesz.