Gábor, Karina, Ders

WAMPolj

2011.08.15. 11:17

Programkereső

A WAMP kulturális és design fórum célja, hogy minél több ember ismerje meg a hazai tervezőket itthon és külföldön is – és igen jó úton halad.

Az, hogy a felesleges tárgyak ellepik az életünket és az ember egy sajátos gyűjtögető életmódot folytat a fogyasztói társadalom üdvkorszakában, korántsem új gondolat (gondoljunk csak a Harcosok Klubja idevonatkozó Ikea-jelenetére). Ha mindez így is van, ezek a tárgyak legyenek legalább jófejek és egyediek - szóval a miénk. Kiugrani egy WAMP vásárra sokaknak magától értetődő, amolyan fun esemény. Kötelező a magára valamit is adó művészeti szakosoknak, a kalaposoknak, a lila szoknyásoknak és nadrágosoknak, a bringa altereseknek - persze mindez csak gonosz sztereotípia, a WAMP mindenféle nép előtt nyitva áll.

A design market gondolata 2006-ban formálódott meg három fiatal nő fejében: Matheidesz Réka közgazdász és világjáró, Mosshammer Kinga szabadúszó tervező és kreatív igazgató, Mátrai Kriszta pedig a művészeket koordináló tervező. A szokásos pesti esemény mellett, ahol arra érdemes művészeket és galériákat mutatnak be a szervezők, a vásár költözik országon belül is különböző kiállításokra, design rendezvényekre - és fesztiválokra is. Idén a Szigeten a WAMP megtisztelő külön helyszínnel szerepelt: a térképen külön pötty, az eligazító táblákon külön nyíl jelezte a Nagyszínpad mögötti Múzeumi Negyed előtt a WAMP lila helyszínét, ahol az árusító faházak mellett splash and smile fotókat is lehetett csináltatni egy vödör vízzel és két fotós kollégával való gyors ismerkedést követően. Egy menő bakelit falióra 17 euró, a budapesti miliőt bemutató fastencil festmény 10-16 euró, a lefújt textil táska 5.5 euró: az idei metapay rendszer fekete kártyájáért tehát mélyen lehetett a zsebbe nyúlni. Összesen négy faházban árult a WAMP a Szigeten, tizennégy egyedi tárgyakat készítő tervezőt képviselve. A vásárhoz elkavarodók nyitottnak tűntek, lázasan keresgéltek és remélhetőleg találtak is.

A következő WAMP vásár szeptember 11-én a Millenáris Parkban lesz: költözés, üresjárat vagy személyes érdeklődés esetén kötelező.

2011. augusztus 10-14. 12:00-től
Hajógyári-sziget, WAMP
Sziget Fesztivál 2011

Bővebben: www.wamp.hu