Béla

Markó Károly után szabadon

2011.09.06. 15:38

Programkereső

A Magyar Nemzeti Galéria szabadegyetemi előadással és családi nappal várja a látogatókat a Markó Károly kiállításhoz kapcsolódóan.

A művészettörténet iránt fogékony közönség most beülhet egy ingyenes előadásra: szeptember 8-án 18 órakor Szinyei Merse Anna beszél Markó Károly itáliai kortársairól a Magyar Nemzeti Galéria B épületének előadótermében – az érdeklődőknek 17 órától tárlatvezetést is tartanak, ide viszont szükséges a belépőjegy kiváltása.

Markó Károly: Szeretelők Tivoli mellett
Markó Károly: Szeretelők Tivoli mellett

10-én szombaton a C épület földszintjén 11 és 14 óra között szintén az időszaki kiállításhoz szorosan kapcsolódó családi napra várják az érdeklődőket, ahol a kiállítás kulisszái mögé lehet betekinteni. A mitológiai mesék birodalmába lépve a gyerekek megalkothatják saját színházukat, majd elképzelt tájak színeit festhetik meg akvarell- és anilinfestékkel. A foglalkozás nem csekélységre, idő és tér meghódítására invitál.

Megközelítés:

A Budai Vár területén 2011. szeptember 7-11. között megrendezésre kerülő Borfesztivál miatt a Magyar Nemzeti Galéria megközelítése a következő módon alakul. Belépés kizárólag a Nemzeti Galéria kiállításaira, a fesztivál elkerülésével: az "A" épületi bejáraton, kordonnal elkerített folyosón, a Dísz tér felől. A Borfesztiválra szóló belépővel a Nemzeti Galéria állandó kiállításai a "C" épületen keresztül ingyenesen látogathatók. A Széchényi könyvtár liftje a fesztivál ideje alatt kizárólag a fesztiválra szóló belépőjeggyel vehető igénybe, ezért a Galéria Dísz tér felöli megközelítését javasolják a szervezők.