Hella

Utópisztikus épületek

2011.09.15. 15:39

Programkereső

Carina Traberg dán képzőművész fotókollázsaiból látható kiállítás Safe as Houses címmel szeptember 16-tól a budapesti Skandináv Házban.

A tárlaton Carina Traberg tizenöt nagyméretű képe tekinthető meg, ahol egy-egy alkotás több száz, a világ különböző részein tett utazásai alatt készült épületfotókból áll össze számítógépes technika segítségével. A kiállítást először Kecskeméten, a dán intézetben láthatta a közönség az idei Tavaszi Fesztiválon.

Carina Traberg: Safe as Houses
Carina Traberg: Safe as Houses

Carina Traberg 2004-ben Dániában, Odensében szerzett diplomát a képzőművészeti akadémián, majd hosszabb ideig élt Londonban, ahol tovább képezte magát. 2002-ben Isztambulban is részt vett képzőművészeti kurzuson, majd később többször is időzött a török nagyvárosban. A művész képeinek megalkotásakor az építészetet, a várost és az azt övező tájat állította a középpontba. A világ egymástól távol eső pontjain lefényképezett valódi épületeket, utakat, lépcsőket és fákat, majd a digitális technika segítségével egy nagyon egyedi, utópisztikus világot hozott létre.

Az alkotásokon felfedezhetők a török miniatúrafestészet, a városi élet, a modernizmus vagy a videójátékok hatása is. Carina Trabergnek többször volt kiállítása Dánián kívül Londonban és más angol városokban, valamint Isztambulban, Párizsban és Brüsszelben is.

Budapesti tárlata október 31-ig tart nyitva a Skandináv Házban, a VII. kerület Klauzál tér 4. alatt.