György

Art Moments 3

2011.10.07. 08:00

Programkereső

Az Urban Tactics street-urbanart rendezvénnyel veszi kezdetét szombaton a budapesti Design Terminál előtt az Art Moments 3 képzőművészeti programsorozat, amelynek során 65 fővárosi galéria, kulturális intézmény és alternatív helyszín látja vendégül mintegy 100 művész és csoport több száz alkotását október 8. és 30. között.

Az Art Moments kiállításain fiatal, jellemzően pályakezdő festők, grafikusok, szobrászok és fotográfusok mutatkoznak be egyénileg vagy csoportosan a művészethez közvetlenül vagy kevésbé szorosan kötődő budapesti helyszíneken - mondták el a projekt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a szervező Hybrid Art Management vezetői. Mint Erdélyi Szabolcs és Bognár András az MTI-nek nyilatkozva kiemelték, az Art Moments idejére kiállítóhellyé válik a Fiumei úti Sírkert egy része és az OTP Bank 15 budapesti fiókja is. A programsorozat csütörtökön veszi kezdetét az Erzsébet téri Design Terminál mellett, ahol az Urban Tactics elnevezésű rendezvény keretében street-art művészek alkotnak óriásvásznakra. Látványos programnak ad otthont a Szabadság tér is, ahol október 11-től a K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjtemény Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion művészei mutatják be alkotásaikat, míg a Dobozban egyszerre jelentkezik könyvbemutatóval Réz András és kiállítással a Még mindig szorongok című kötetet illusztráló Weiler Péter október 14-én.

OTP - Böszörményi út - Margit Zsófia
OTP - Böszörményi út - Margit Zsófia

Az Art Moments 3 során kiállított legkvalitásosabb 30 alkotásból áll össze a 2011. őszi Spicy Collection, amelynek darabjait egy kilenctagú zsűri - Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója, Réz András esztéta, Kiss Tibor, a Quimby együttes frontembere, Szabó Győző színművész, Novák Péter színész-énekes, Halasi Rita Mária, a Design Hét Budapest kurátora, Borzák Márton, az OTP Junior designere, Fabrícius Gábor, a Republic of Art kreatív igazgatója és Gereben Kata művészettörténész - választja ki. Bognár András elmondása szerint az előző két válogatáshoz hasonlóan a fesztivál zárultával a harmadik Spicy Collection is hazai, majd nemzetközi körútra indul.

Rendhagyó alkotói pályázatot írt ki a programsorozathoz kapcsolódva a Magyar Nemzeti Bank is: a résztvevő képzőművészek forgalomból kivont és bezúzott bankjegyekből készült pénzbrikettek felhasználásával hozhatják létre műveiket. Mint Ferenczi Barnabás készpénzlogisztikai igazgató az MTI-nek elmondta: mennyiségi megkötés a pályázat során nincs, mivel évi 50 tonna bankjegybrikett keletkezik. Az Art Moments részletes programjairól és a pályázati kiírásról a rendezvény honlapján (http://www.artmoments.hu/) találnak információkat az érdeklődők.

Art moment 3
Art moment 3