Gusztáv

Alkotói ösztöndíj pályázat tíz helyre

2011.11.05. 09:44

Programkereső

A BTM Budapest Galéria 22. éve hirdeti művészcsere programját külföldi alkotóházakba, idén november 21-ig lehet még jelentkezni.

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapesti Történeti Múzeum - Budapest Galéria pályázatot hirdet képzőművészek és fotóművészek számára a 2012-es évre, egy és kéthónapos, illetve egyik esetben két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre: Bécs, Salzburg, Krems, Párizs, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy.

A pályázat elnyerésével a kiutazó művész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Aki öt napnál többel lerövidíti a kinn tartózkodását, annak az ösztöndíja arányos részét vissza kell fizetnie. Az utazás költségeit mindenki maga fedezi. A partner városok kérésére a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal (kisgyerek sem lehet harmadik személy).

A pályázaton való részvétel feltételei: Jelentkezni csak portfolióval vagy katalógussal lehet (benne szakmai önéletrajz és a munkásságot bemutató dokumentáció). CD vagy CD Rom csak a portfólió vagy katalógus kiegészítése lehet, önmagában nem elegendő. A partner városok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik jó társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és a munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén. Nyelvtudásukról ezzel a felelősséggel nyilatkozzanak a kérdőíven. Csak azok jelentkezését várják, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és az utazásuk 2001-ben, azaz 10 éve vagy korábban volt. Nyilatkozni kell arról, hogy 2011-ben és 2012-re milyen külföldi tanulmányutakra kapott lehetőséget állami ösztöndíjjal. A BTM Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőívet kell ki kell tölteni, amit a Galéria portáján kapnak meg, és csatolni kell a pályázathoz.

A feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén a pályázatot a bíráló bizottság nem tudja elfogadni. A pályázatokat szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.

A jelentkezés határideje és helye: 2011. november 21. (hétfő) 16 óra a Budapest Galéria portáján (Budapest, V. Szabad sajtó u. 5.).

A kérdőív és bővebb információ a galéria honlapján.