Eleonóra

Murikami-Origami

2011.11.14. 11:27

Programkereső

Keserü Piroska fotográfus tárlata november 30-ig látható a Szputnyik D-20 galériában.

A Szputnyik D-20 egy design butik egy benne rejlő galériával. Az üzlet egy szokatlan színfolt a hazai ruházkodás színterén érdekességre vágyóknak. Az elgondolás mögött meghúzódó célkitűzés, hogy különleges vintage ruhák, kiegészítők, valamint egyedi, limitált számú új darabok kombinációját kínálják az érdeklődőknek. Első kiállításuk témáját névadójuk, Murakami Haruki Szputnyik, szívecském! című könyvének tiszteletére a japán kultúra misztikus világa köré szervezték.

Keserü Katalin_Bogarak
Keserü Katalin_Bogarak

A fiatal művész, Keserü Piroska ipari termék- és formatervezőként diplomázott, azóta grafikai tervezéssel és fotózással foglalkozik. Most nyíló, Murikami-Origami című kiállítását a japán origami művészet letisztult és változatos formavilága ihlette. A fény és a különböző papírfigurák geometrikus formái együttesen feldarabolt, síkokra bontott izgalmas térbeli kompozíciókat alkotnak, amelyek a képekben manifesztálódnak. A fotók vörös és fekete háttérszínei és a különböző anyagfelületek kiemelik és drámai hangulatot kölcsönöznek a fehér anyagból hajtogatott, szoborszerű lényeknek, amelyek egy lemodellezett, kísérleti világba visznek minket, elrugaszkodva a hétköznap valóságától.

Az önálló galáriarészen a fotók témájához kapcsolódó egyedi ruhakölteményekkel, tárgyakkal teszik még érdekesebbé és látványosabbá a Szputnyik D-20-ban töltött időt.

Murikami-Origami (a kiállítás a PortfolioPoints programsorozat része)
Szputnyik D-20 Fashion Store & Gallery - 2011. november 12-30.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 11-20 óráig, szombaton 11-17 óráig