Emőke

Hová lesznek a kitörölt fájlok?

2012.02.10. 16:08

Programkereső

Audiovizuális fesztivál a Toldi moziban vetítésekkel, előadásokkal és workshopokkal.

Első alkalommal rendezi meg az újmédiás eszközökkel kísérletező magyar vizuális alkotók találkozóját a Vj Centrum Budapest. A Hová lesznek a kitörölt fájlok? című fesztivál február 10. és 12. között a közönséget a budapesti Toldi Moziban. A háromnapos fesztivál a kitörölt fájlok világába kalauzol, vagyis oda, ahol képtöredékekből, „újrahasznosított adathalmazokból" állnak össze új képi tartalmak.

Vj Centrum Budapest - Szépül a fesztivál helyszíne a Toldi Moziban
Vj Centrum Budapest - Szépül a fesztivál helyszíne a Toldi Moziban

A Vj Centrum olyan alkotóműhely, amelynek tagjai interaktív videó- és médiaművészettel foglalkoznak, különleges vetítési technikákkal kísérleteznek. A Toldi Moziban a szélesebb közönség számára kívánják megmutatni az interakción alapuló alkotások és vetítéstechnikák működését; a témákat kreatív szempontból körbejáró kerekasztal-beszélgetések, látványos bemutatók, audiovizuális performanszok speciális filmvetítésekkel és magyar alkotók interaktív installációival egészülnek ki. A kiállításon újmédiás videós és installációs vetítéssel foglalkozó vizuális művészek mutatkoznak be: az interaktív munkák a művészet és a technológia kapcsolatát, egyben a művészet lehetséges új eszközeit keresik.

A pénteki Live Cinema est során a zenét és látványvilágot együtt készítő csapatok lépnek fel, ekkor külön vetítésen emlékeznek a közelmúltban elhunyt Bernáthy Sándorra. A szombati és vasárnapi bemutatók és beszélgetések az audiovizuális művészet lehetőségeit, irányait, jövőjét térképezik fel. A résztvevők hazai alkotók, akik bemutatják projektjeiket és mesélnek nemzetközi tapasztalataikról is. A program keretében néhány kísérleti filmet is levetítenek, a szombat estét pedig zenés parti zárja a Bajcsy-Zsilinszky úti moziban.

Hová lesznek a kitörölt fájlok?
Toldi Mozi - 2012. február 10-12.