Alfréd

Budapesten okít a londoni Otolith Group

2012.02.17. 14:40

Programkereső

A Turner-díjra jelölt művészcsoport február 25-i szemináriuma esettanulmány egy jelenleg is tartó a biopolitikai témájú művészeti kutatásról.

Anjalika Sagar és Kodwo Eshun Otolith Group alapító tagjai a tranzit.hu Művészetelméleti és Gyakorlati Szabadiskola vendégeként tartanak előadást a Király utcában február 25-én. A londoni művészeti színtér nem piac-orientált szegmenseiben nagy elismerést kivívó művészeti csoport célja a társadalomelmélet és politikai aktivizmus ötvözése a művészeti gyakorlattal. A művészeti élet bennfenteseiként és kutató művészekként a kollektíva filmesszéket és szövegeket alkot, valamint kiállításokat és filmes programokat rendez. A február 25-i szeminárium alkalmával Anjalika és Kodwo beszélgetést szeretnének generálni, ahelyett, hogy a hagyományos értelemben vett szemináriumot vezessenek. Éppen ezért a Szabadiskola ezúttal olyan résztvevőket is vár, akik nyitottak az olyan általuk hozott témák prezentálására és megvitatására, amelyek valamelyest kapcsolódnak az Otolith Group tevékenységéhez.

Brian W. Rogers, Kodwo Eshun, Anjalika Sagar
Brian W. Rogers, Kodwo Eshun, Anjalika Sagar

A havi rendszerességgel, hétvégi szemináriumok formájában jelentkező Művészetelméleti és Gyakorlati Szabadiskola célja, hogy aktív részvételen alapuló szemináriumok formájában a művészeti pozíciók, a kritikai szempontok, valamint a művészeti intézményrendszer vizsgálata révén gyarapítsa a magyarországi művészeti közeg elméleti és gyakorlati eszköztárát. A tranzit.hu februári szemináriumának vendége a londoni Otolith Group, melynek tagjai Anjalika Sagar és Kodwo Eshun. A rendezvény fő támogatója az Erste Alapítvány.