Gerzson

Még lehet hajrázni a Cékl'artra!

2012.03.17. 10:07

Programkereső

Március 19-ig lehet leadni a pályázatokat a hetedik nemzetközi művészeti mustrára, ahol tavaly 89 fiatal művész több mint kétszáz művét állították ki - a téma idén az identitás.

I-DENTITY: I - azaz Én, Identitás - azaz önmeghatározás, öndefiníció. A saját világunkban, a társadalomban, a környezetünkben az általunk, és/vagy a mások által meghatározott szerep, hely, feladat. Önmagában is nehéz kérdés, hogy hova tartozunk, milyen feladataink vannak. Mi magunk, vagy mások hova helyeznek minket. Mind olyan problémák, melyek mindennapjainkat meghatározzák. És nem csak a sajátunkat. Az ön-kép mindenképp csak valamihez, általában mások képéhez viszonyítva tud létezni. Egymással, egymás mellett élünk - a saját identitásunk másokat is meghatároz, mások ön-képe pedig minket. Különböző szinteken - mikro-és társadalmi vonatkozásban is.

Cékl'art 2011 - Hungarian Beauty
Cékl'art 2011 - Hungarian Beauty

Ezért fontos, hogyan állunk saját magunkkal, magunkhoz - így megtudjuk, hogyan viszonyulunk másokhoz. A társadalmi szerepvállalás kötelező - nézzük meg most a képzőművészet eszközeivel, ki hova helyezi magát és másokat. Ebben a Cékl'art segítségére van egy olyan alapítvány, mely minden nap azért létezik és küzd, hogy ha a saját ön-kép meghatározásra kerül, arra is fel tudjuk használni, hogy mások ön-képét elfogadjuk.

A Cékl'art várja ipar- és képzőművészek pályázatait a megadott témára.
A zsűri tagjai:
Nagy Edina műkritikus, esztéta
Fenyvesi Áron a Trafó Galéria kurátora
Rényi András az ELTE Művészettörténeti Intézetének vezetője
Erdélyi Gábor, festő

Leadási határidő: 2012.március 19. Bővebb információ www.ceklart.com. A pályázatban a Haver Alapítvány működik közre.